Jag säger bara WOW, det är verkligen skillnad på formar och formar… redan när jag höll i dessa fina formar från Kalasform så kände jag att de var något särskilt, de känns betydligt stabilare än “vanliga” bakformar – dessutom så är de ju sååå fina, bakning blir verkligen tusen gånger roligare med fina formar, eller hur?! Och ni ser ju resultatet utav Geisha-muffins, helt galet vackert!
Påsken närmar ju sig med stormsteg, vissa firar det lite mer än andra – men visst kan det vara kul att baka lite fika som man kan ha att bjuda på om man vill umgås med familj eller vänner!
Såå – därför tänkte jag nu därför sätta igång en SNABB-tävling, just för att vinnaren ska hinna få bakformarna innan Påsk – om man skulle vilja använda dem då! 🙂
Ni minns säkert de fina formarna som jag fick från Kalasform,
om inte – så kan ni kika här!
Det jag nu lottar ut är ett HEMLIGT paket innehållandes några utav dessa formar, vad exakt paketet innehåller blir alltså en överraskning!
Att delta i tävlingen är ENKELT och ALLA kan vara med:
“Om du blir sugen på att baka något gott, vad skulle du välja att göra då?”
Skriv receptet här eller länka till det recept som är DITT favorit-recept!
Glöm inte kontaktuppgifter (Namn, e-post och ev bloggadress) så jag snabbt kan nå dig vid eventuell vinst!
Vill du tipsa om tävlingen i din blogg så vore det jättegulligt, men det är inget måste för att delta!
TÄVLINGEN AVSLUTAS TISDAGEN DEN 30 MARS KL. 12.00
för att vinnaren ska hinna få formarna innan påsk.
LYCKA TILL!
Carolina
Jag är en riktig CC-älskare men det kräver ju tyvärr lite planering för att jag ska få ihop det.
Så när jag vill göra något enkelt blir det ofta en frozen cheescake.
Ingredienser
3 ägg
3 dl grädde
3 tsk vaniljsocker
3 dl socker
200 g philadelfia ost
Digestivekex
Gör så här
Använd 3 skålar, börja med minsta skålen.
Skål 1:
3 äggvitor vispade till hårt skum
Skål 2:
3 dl grädde,
3 tsk vaniljsocker vispas till tårtgrädd kvalitet
Skål 3:
3 ägg gulor
3 dl socker vispas ca 3-4 min
Ha sen i philadelfiaosten och vispa allt till jämn smet.
Blanda alla skålar i 3dje skålen som därför är störst.
Klä botten på en sockerkaksform med smörpapper. Krossa digestivekex och häll dem i botten på formen. Häll sedan i smeten. In i frysen några timmar, går att göra flera dagar innan man ska bjuda på den.
Vänd på kakan när du serverar den.
Sen serverar jag med frukt/bär efter säsong. Nu på min födelsedag i april kommer jag antagligen servera med mango och hallon från frysen. Mmmmmm…
Jag vill vara med !
125 g SMÖR
3 dl glutenfritt mjölmix
1dl potatismjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 ägg
ungen på 200 grader.
Smält smöret, det är mycket viktigt att det är SMÖR och inte margarin. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. När smöret har svalnat vispa ner mölken och sedan äggen i smöret. Äggen skall vara rumstempurerade alternativt varma, jag brukar lägga äggen på ugnen medans jag väntar på att den ska bli varm då får äggen en utmärkt temperatur. Vispa nu ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
Sedan till kanske det viktigaste, muffinsformen. Om muffinsen ska få en fin form MÅSTE man använda bra formar. En bra form är en som är stabil och rätt så tjock och lagom hög. Detta kommer att göra att muffinsen blir toppiga och inte flyter ut! Amerikanska muffins formar är grymma!
Efter att ha födelat smeten i formarna smaksätter ni muffinsen, min favorit är hallon och vit choklad.
In i ugnen ca 20 minuter.
1 paket Philadelpiaost
50 gram margarin eller smör
1/2 paket florsocker
Supergott & glutenfritt !
Jag brukar göra vanliga vaniljmuffins, men ed lite mindre socker och smör och häller i en påse med non stop. Eller nej inte jag. Dottern står ofta och delar ut non stop så det blir rättvist lika många i varje!