Mumsigt goda Saffransbiscotti…
När Isabella lagt sig för att sova så passade jag och Oliver på att baka litegrann – det blev riktigt goda Saffransbiscotti som jag verkligen kan rekommendera, jätteenkla att göra!
Ingredienser till 35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i ca 1cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Förvara torrt.
Receptet hittade jag här!
Carolina
Måste nog göra dessa jag med… även fast jag är allergisk, får minska på mandeln *ler* kram
Tack för tipset! De blev supergoda!
va kul att du vill vara med i min jul goodiebag tävling.
jag tänkte ge dig ett tipsa till.
jag kommer idag lägga ut en nyårs goodiebag tävling oxå..kanske du vill delta i med. alla vinster dras med lottning så man har chans på båda vinsterna om man deltar i båda
Mums så gott! Jag har inte bakat biscotti ännu men än är det ju inte jul… *harkel*. Ha det bra.
Va gott ! det ska jag baka när jag kommer hem från semestern. Biscottin ska sedan stoppas i fina juliga påsar och ges bort när vi går bort i jul 🙂
Ja, men visst är det störande när man pysslat med en fotobok en halv dag och så går det inte att beställa den sen. Det sjuka var att jag kunde se den min inte lägga den i varukorgen och killen på supporten kunde inte göra en manuell order för det fick han inte !?
Gissa om jag höll på att bli galen !?
Kram
Nu har jag bakat och jisses vad goda de var!!!
måste testa!!!
Ska baka sånna när ungarna lagt sig! 🙂
Tack för inspirationen!
Vad duktig du är 🙂 Blir så vackert gyllene färg av saffran, har själv bakat med det idag 🙂