Världens enklaste (och GODASTE) Rabarberpaj måste jag ju såklart dela med mig receptet på!
Ingridienser:
* 150 gr smör
* 4 dl mjöl
* 1 dl strösocker
* 1 tsk bakpulver
* citronmeliss
* ca 5 rabarberstänger
* 0,5 dl strösocker (att lägga på rabarbern)
Gör så här:
* Smält smöret.
* Blanda mjöl och bakpulver.
* Rör ner mjölblandningen och sockret i det smälta smöret.
* Tryck ut den mjuka degen i en pajform. Den behöver inte förgräddas.
* Klipp ungefär 5 rabarberstänger i bitar och lägg ovanpå, sockra.
* Grädda pajen i cirka 20 – 30 minuter i 200 grader.
* Dekorera pajen med citronmeliss och servera gärna med glass eller vaniljsås.
Carolina
Mmmmm gott!
tack tack 😀 det lönar sig att tävla 😀
mmm jag som ÄLSKAR paj! nu blev jag sugen! mun undrar hur man får tag på rabarber nu.. hmm kram!