Det blir cirka 12 bitar utav detta recept…
300 gr rabarber
1 liter jordgubbar (500 gram)
200 gr smör
4 dl socker
2 dl ljust muscodavosocker
4 ägg
5,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp till servering
GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 175 grader
2. Ansa och skär rabarbern i långa remsor. Ansa och dela jordgubbarna.
3. Lägg 2 ark bakplåtspapper omlott i en långpanna, ca 30×40 centimeter.
4. Smält smöret. Blanda ihop socker, muscodavosocker och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll i långpannan.
5. Fördela rabarber och jordgubbar över smeten.
6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
7. Skär kakan i ca 10 cm stora bitar.
Servera gärna med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp.
Carolina
gud va gott !!
Vi har egentligen inga spikade planer mer än ett besök på skansen !
Det får bli som det blir, huvudsaken är att viggo får göra nåt kul istället för att sitta hemma med en mamma som surar över dålig väder 😉 kram
Men va gott det där lät! Och jag som har både rabarber och jordgubbar hemma 😉
Kram
Nonom..vad gott det sut! Man kanske borde testa att baka sånt men risken är ju att jag bränner upp hela köket..är såd ålig på att baka och har 0 tålamod för sånt x) haha..
Men ÅH vad gott 🙂
Åh va gott det ser ut! 🙂
Mmmmums!!! Låter gott och verkar enkelt att göra! Får testas!!
Ååh, ser riktigt gott ut. Gissa vem som blev sugen 😛