Ikväll har det bakats pepparkaksmuffins här hemma, receptet har jag hittat i någon blogg någonstans men minnet är dessvärre inte det bästa så jag minns inte exakt vart det var, känner du igen det och vet vart jag kan ha hittat det så hojta gärna till så länkar jag! 🙂 Receptet var från Jenny – tack söta!
Provade att baka dem som sagt här hemma, och mmmums så gott det var! Med beröm godkänt, tillochmed av Jonas och Oliver! 😉 Oliver var dessutom duktig nog att hjälpa till med bakandet – undrar om det är en liten blivande konditor jag har här hemma?! 😉
Pepparkaksmuffins med banan och kaffe
ca 12 stora muffins (ca 30 små)
100 g smör eller margarin
3 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 st stora bananer eller 3 små
0.5 dl kallt kaffe
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Placera 12 stora amerikanska muffinsformar på en plåt.
2. Vispa smör och sockret poröst. Tillsätt äggen.
3. Rör ner mjölet, bakpulvret, bikarbonaten, ingefäran och kanelen. Häll i matfettsblandningen.
4. Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.
5. Skeda upp i muffinsformar och grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Nu ska jag försöka dra mig mot sängen, imorgon kommer söta Cathrine och dottern Haley hit på en heldag – vi ska julbaka, ska bli såå mysigt!
Godnatt & Sov Gott!
Carolina
Åhh vilket gott recept! Måste vi prova när magsjukan har lagt sig helt här hemma 😀
Varma kramar!
det där lät farligt gott! mmmm
Mumsfilibaba det lät verkligen jättegott!!
Hoppas att ni inte fryser bort där ute på er ö, utan har en varm & mysig dag tillsammans.
Varmaste kramen<3
Åh dessa skall jag testa till Maxens kalas! 🙂
Hej gummsan, de var hos mig du hittade det skulle jag gissa 🙂 Visst är de goda 🙂 Mums!
Många kramar Jenny