För ett tag sedan hittade jag ett recept hos Bambi som lät riktigt gott och perfekt inför julfikorna, jag testade det och resultatet blev riktigt bra! En perfekt kaka som det blir många utav, som sagt – perfekt inför alla julfikor!
6 ägg
200 g smör
4 dl strösocker
1 paket saffran
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
½ dl mjölk
Glasyr
3 dl florsocker
50 g smält smör
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk kaffe
1. Smöra och bröa en långpanna. Dela äggen och lägg vitorna i en skål. Spara gulorna i en annan skål.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt gulorna en i taget och sedan den stötta saffranen, vispa allt väl.
3. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten, växelvis med mjölken.
4. Vispa vitorna till toppigt skum och vänd ner dom i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 min.
5. Låt kakan svalna. Blanda under tiden glasyren och låt den stelna lite innan den breds över kakan.
Carolina
Det receptet ligger utskrivet i mitt kök och väntar på att få bakas 🙂