Jag och Isabella var lediga igår och när jag insåg att frysen sakta men säkert börjar tömmas så fick jag ett ryck och lade fram förslaget att vi skulle baka bullar och Isabella var ju inte sen att haka på! 😉
Jag kände dock inte för att göra vaniljbullar som jag alltid gör, jag tänkte lyxa till det lite och då blev det Nutella-bullar! Barnen och J fick sig varsin “smak-bulle” och barnen ÄLSKADE dem,
de ville äta minst 10.000 stycken – men där går väl gränsen ändå! 😉
Bulldegen:
150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
ca 14 dl vetemjöl
Fyllningen:
100 gram rumsvarmt smör
ca 120 gr Nutella
Penslingen:
1 ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös den i lite av degvätskan.
Blanda ner resten av vätskan och tillsätt salt, socker och ev kardemumma.
Blanda ner ca 14 dl vetemjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
Mjöla bordet och ta ut degen, knåda ännu en gång.
Dela degen på hälften och kavla ut varje del platt.
Blanda samman fyllningen och bred ut hälften på varje degplatta.
Rulla ihop från långsidan.
Skär varje längd i ca 20 delar och lägg dem i bullformar på plåtar med bakplåtspapper.
Täck med bakduk.
Låt bullarna jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa upp ägget och pensla bullarna.
Strö över pärlsocker och grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8 minuter.
Carolina
åh va gott ! Och jag som faktiskt köpte en burk nutella igår…
Man kanske borde baka lite i helgen !? 🙂
Kram