Jag fortsatte med julgodis igår kväll, kanske startade lite väl sent med dessa så tröttheten tog överhand och de blev inte särskilt vackra men vad gör väl det –
de blev iallafall riktigt goda! 🙂
ca 20 stycken.
Mintkrämen:
2 dl florsocker
1-1 1/1 msk mjölk
1-2 krm pepparmintsarom
Smält försiktigt chokladen till formarna i mikron eller över ett vattenbad.
Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad.
Jag penslade ischokladformar och då fick jag dubbla satsen av mintkrämen för att fylla upp hela formarna eftersom dom är lite större än knäckformar.
Låt stelna i kylen i cirka 20 minuter och pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad.
Ibland räcker det med bara ett lager om du gör det tjockt och heltäckande från början.
Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappformen från chokladen.
Carolina
Har adventstävling på min blogg två styckena just nu, den ena slutar kl 18.00 ikväll var gärna med 🙂
åhåå.. Det lät som julgodis helt i min smak 🙂