… ja, den var ju i fredags! 😉
Jag har dock haft fullt upp i helgen, inte varit hemma alls så därför får det bli ett något försenat inlägg om detta – jag är säker på att ni hittade tillräckligt många inlägg om kladdkakor i fredags iallafall! 😉
Isabella hade en kompis hemma och Oliver var iväg hos en annan så jag tänkte att vi får ju passa på att dra ihop en kladdkaka, tjejerna här hemma var dock något otåliga och kunde inte orka vänta så att glasyren stelnat ordentligt men inte klagade de för det. 😉
Den fick riktigt gott betyg så självklart måste jag dela med mig av receptet som jag hittade hos Bambi!
Snickerskladdkaka
150 gr smör
2 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 rulle Center
Topping
200 gr mörk choklad
2 dl jordnötter
1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter
2. Smält smöret, Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl och kakao i äggsmeten och ha sedan i det smälta smöret.
3. Häll smeten i formen. Tryck ner Center i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i 200 grader.
4. Låt svalna och lossa sedan formens kant. Smält chokladen till toppingen och rör ner jordnötterna. Bred blandningen över kakan och låt svalna i kylen.
Carolina
men åhh… hur GOD såg inte den ut att vara då ?!
Mums !!