Ingridienser:
200 gram vit choklad
2,5 dl kokosflingor
1,5 msk pressad citron
Gör så här:
*Smält chokladen i vattenbad.
*Blanda den smälta chokladen med kokosflingor och citronsaften.
*Rör om väl och smaka av. Tillsätt ev mer citronsaft om du vill ha starkare smak.
*Låt smeten svalna en liten stund men inte så länge så att den hinner stelna.
*Smeten skall vara halvfast så att det går att forma kulor av den.
*Forma kulor med händerna och rulla dem direkt i kokosflingor, strössel eller florsocker.
*Lägg i burk med lock och förvara dem i kylskåp.
Receptet hittade jag här!
Jag tyckte de blev jättegoda vid provsmakningen, dock tyckte jag att citronsmaken tog överhand så när jag gör dem nästa gång så blir det lite mindre citron än vad som står i receptet – tror dock dessa kan bli ett bra kompliment till allt annat sött på julgodisborget. 🙂
Carolina
Mums 🙂
Hej!
Mums så gott!
Vad gäller min pepparkakscheesecake brukar jag dekorera den vid servering! Har faktiskt inte provat att göra det innan infrysning men det går kanske det med:-) Jag har dekorerat med pepparkakskross och rött strössel, men det funkar bra med annat också. Clementiner eller lingon kan nog passa bra!
Tänk på att låta den stå i rumstemperatur en kvart innan servering, då smakar den bäst och är lättast att skära.
Lycka till!
God Jul!
De är så fina. Som små snöbollar och i brist på snö till jul så är dessa underbara på bordet och goda! Precis som du skriver så är det gott med något som inte vrålsött till skillnad från det mesta andra på julgodisbordet 🙂
Men något mindre citron blir säkert bra 🙂