Pajskal:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
1 msk vatten
Fyllning:
1/2 liter jordgubbar
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
1 msk potatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
skal av en lime
Blanda samman alla ingredienser till en deg och tryck ut i en pajform.
Nagga botten på pajen med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 15 minuter, tills pajen fått lite färg.
Nagga botten på pajen med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 15 minuter, tills pajen fått lite färg.
Förbered fyllningen under tiden.
Skiva jordgubbarna och lägg i en bunke.
Tillsätt socker och potatismjöl och blanda försiktigt.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget.
Vänd sedan försiktigt ned det rivna limeskalet.
Fyll pajskalet med jordgubbarna och bred på marängen.
Grädda i 225 grader i ca 5-8 minuter.
Smaklig måltid!
Carolina
Den måste absolut provas!
Det låter riktigt smaskigt!