Ni var ju ett gäng som ville ha recept på dessa godingar och jag är ju inte den som är den – så varsågoda! 😉
Receptet har jag fått från en grupp på Facebook “Baka” och skall ursprungligen komma från tidningen Hembakat.
Pepparkaksbiscotti
ca 40 st
100 gr, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
1 påse pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst i en bunke.
2. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda mjöl, kryddor, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner dem i smeten.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut plåten och skär längderna på snedden i bitar.
6. Stäng av ugnen. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt dina biscotti torka i eftervärmen.
Enjoy! 😉
Carolina
Dags baka dessa! Men undrar, ska man vispa socker och smör eller bara knåda ihop? Blev förvirrad då det står att smöret ska vara rumsvarmt och senare benämns det hela som en smet 🙂 Jag är inte så bright alla gånger, haha, behöver tydliga instruktioner ;/
Oj så enkelt det lät!! Måste jag absolut testa 🙂
Kram
Tusen tack! Dessa ska bakas innan julen!
Tack darling ! Jag ska testa att baka dessa i morgon 🙂
Kram
De där ser onekligen supergoda ut!!
Tro det eller ej men jag är fortfarande en sån som inte bakat biscotti en endaste gång :O
Måste ta tag i det där… 🙂
Trevlig onsdag!
Helen