Vårt Hus

Husrenovering högt och lågt!

~I samarbete med Sambla~

Vårt hus under renoveringen med fasadbyte

Jag tror inte vi är ensamma om att drömma oss bort vad gäller husrenovering. Jag har skrivit om våra små projekt tidigare och även lite smått om våra drömmar – när man har ett hus så finns det verkligen miljoner småsaker man vill göra, tänk om man bara hade tiden – och pengarna!

Mitt högst prioriterade projekt just nu på önskelistan är att göra om vår källare, jag skulle vilja göra om tvättstugan helt och hållet – lägga in golv med golvvärme, isolera ordentligt där nere och så skulle jag vilja inreda ett sov och tv-rum till Oliver.

Frågan är ju bara HUR skall man börja, det är mycket som skulle behöva göras där nere och varken jag eller J är väl särskilt händiga utav oss, vi har ju dock min pappa i närheten som är grym på det mesta så han skulle säkerligen kunna hjälpa oss när vi väl bestämt hur och vad vi skall börja med.

Vi var en sväng på Rusta igår när vi trängdes i julklappshandeln tillsammans med resten utav världen och där fick vi en hel del idéer, kanske inte just till nedervåningen då men vi hittade en massa fina tapeter som kan vara potentiella till vår hall, vårt vardagsrum och vår matsal – det är så himla kul att planera/drömma sig iväg, sen så skall man bara ta tag i det också så att drömmarna blir verklighet.

Men om vi återgår till källardrömmarna då så gissar jag att vi kommer kunna göra en del själva men det känns också som att en del kommer att behöva lejas ut på andra och det kostar ju såklart därefter!

Att vara föräldraledig blir man ju inte direkt rik på, och innan dess var jag ju sjukskriven efter vår förlust av Joel… vi har ju ett sparande men jag tror inte att de pengarna skulle räcka helt och hållet till allt vi skulle vilja ha gjort.

När vi tidigare gjort en större renovering så utökade vi vårt bostadslån men skulle man behöva ta ett nytt lån skulle jag rekommendera att fråga flera banker för att få de bästa lånevillkoren, det brukar löna sig!

Tycker man själv att det är krångligt att fråga runt så kan man vända sig till Sambla, de är en låneförmedlare som står under finansinspektionens tillsyn. Man fyller i belopp, önskad lånetid och personuppgifter så görs EN enda kreditupplysning hos UC och så kontaktar Sambla sina 18 utvalda banker och långivare, inom 24 timmar får man svar på bankerna och långivarnas bud. När buden kommit in går man igenom dem tillsammans med en rådgivare från Sambla för att hitta de lånevillkor som passar en allra bäst!

Vad drömmer du om? Har ni projekt på g i bostaden eller kanske drömmer du om något helt annat?
Berätta gärna! 🙂

Carolina

About Author

admin

1 Kommentar

 1. Nu bor ju vi i ett hus som verkligen är TIPP-Topp
  och har allt jag kan önska och lite till, så för min del gäller sparandet och drömmarna utsidan !
  Jag vill ha ett frostat glasräcke runt spa-badet, gräsmatta och en häck som stänger av insynen från grannarna.
  När våra ”måste” projekt är klara så drömmer jag även om ett växthus på baksidan som jag kan inreda med fåtöljer, ljus och växter.
  Men dit känns det LÅÅÅNG kvar…
  Vimåste lixom ta tag i det viktgaste först och det har vart ett dyrt byggår så här är det sparande som gäller nu !
  Kram

Kommentera