Allmänt

För alla som ska ta över världen

-I samarbete med Länsförsäkringar-

Att vara mamma till två skolbarn är inte alltid det enklaste – det sägs ju ”små barn – små bekymmer, stora barn – stora bekymmer” och det kan jag lite känna igen mig i, att ha två barn som går i skolan gör mig som mamma konstant orolig.

”Har de det bra i skolan? Vem tar hand om dem om de blir ledsna? Har de gott om kompisar, eller är det någon som retas eller rent av mobbar dem?” Det är MÅNGA tankar som snurrar runt i mitt huvud varje vecka.

Jag försöker fråga dem dagligen hur de har haft det, vad de har gjort, vem de har lekt med osv – för det mesta så får jag bra och positiva svar men ibland så svaras det ”jag vet inte” och då kommer funderingarna igen – jag vill ju att mina barn har det bra.

Jag vill bara det bästa för mina barn, jag vill att de skall ha en trygg och kärleksfull uppväxt och jag vill att de skall känna att någon alltid finns där för dem, någon vuxen – hemma så är det självklart vi föräldrar men även andra familjemedlemmar och i skolan vill jag att de skall känna trygghet hos sina kompisar och med sina lärare och att de skall få all den hjälp de behöver för att klara och nå sina mål så att de kan nå precis så långt som de själva vill i framtiden, det är otroligt viktigt för mig!

Det har varit lite turbulent på barnens skola under de år som gått men det har blivit bättre och jag hoppas det kommer fortsätta utvecklas och blir ÄNNU bättre – jag blir i alla fall otroligt glad när jag ser de långsiktiga satsningar som Länsförsäkringar gör i Göteborg och Bohuslän, det är nämligen som så att Länsförsäkringar sponsrar bland annat med läxhjälp, en trygghetsvärd i en Göteborgsskola och samarbetar med BRIS för att motverka mobbing, otroligt viktigt!

Är du nyfiken och vill läsa mer om alla satsningar så kan ni göra det här: För alla som ska ta över världen. Där finns mycket intressant information, bland annat kan man läsa om vad barn/ungdomar svarat på frågan ”Vad tycker du ökar ditt självförtroende mest” – det svaret tycker jag att ALLA vuxna, och speciellt föräldrar borde läsa.

Kampanjens tema är  För alla som ska ta över världen och som kampanjlåt används Lalehs låt ”Goliat” vars textrader förmedlar den positiva energi och framtidstro som Länsförsäkringar vill att dagens unga ska känna. Länsförsäkringar vill att de unga får energi och växer som individer, får bättre självkänsla och en tro på att de kan förverkliga sina drömmar – lyssna på låten (!), jag kanske är känslig men den är helt fantastisk! <3

Carolina

About Author

admin

Kommentera