Mina tårtor

Min första våningstårta!

IMG_1807.JPG

Så här blev min tårta

 I söndags begav jag mig ut till Rävlanda och till Sannas Tårtor där jag skulle gå en kurs, de flesta av er känner ju till mitt intresse för bakning och gärna då tårtor men jag hade själv aldrig provat att göra en våningstårta, mest för att jag känt mig osäker.

I kursbeskrivningen stod följade: 
*Tillverka och måla upp en pion i gumpaste, valfri färg (Blomman binds ej på floristtråd)
*Spackla och täcka två riktiga tårtor rakt och fint utan veck, i valfri färg
*Handspritsa ett kristyr-mönster, likt spets
*Montera dina tårtor på varandra

Det enda utav dessa moment jag tidigare gjort är att spackla och täcka tårtor,
allt annat var nytt!

 

IMG_1809.JPG

Så här blev tårtorna som vi kursdeltagare gjorde på kursen

*Vanilj och browniebotten
*Chokladmousse
*Vit choklad-fluff
*Färska jordgubbar
*Spacklad med choklad-smörkräm

IMG_1808.JPG

 

Jag och Judith med våra skapelser

Det var en helt fantastisk dag, vi höll på hela dagen (började vid 10.30 och var klara vid 19.15 ungefär) och det kändes alldeles lagom att vara 2 stycken förutom Sanna själv, man kunde få den hjälp med tips och trix som man behövde och man behövde aldrig känna sig stressad.

Riktigt kul, och jag känner mig redo för att ge mig på våningstårtor även hemmavid nu! 😉

Carolina

About Author

admin

2 Kommentarer

  1. Wow! Läckert! Duktig du är!

  2. Så fin! Vad duktiga ni var 😀 Kul lära sig sånt! Har själv funderat i några år på att gå en tårtkurs, hoppas jag kommer till skott nån dag 🙂

Kommentera