Arkiv - Månad: mars 2018

Gåvor och Vinster!

Nytt från Ekokul!!

I samarbete med Ekokul

Häromdagen fick Celice finpost från Ekokul!

Jag älskar deras sida och kan botanisera i timmar bland alla deras fina produkter! Mitt val föll den här gången på ett pussel och en polisbil, pussel älskar hon och hon måste ju såklart ha en egen polisbil, det skall ju märkas att hon är mammas tjej – eller hur?! 😉

Det jag gillar lite extra med Ekokul är att leksakerna man hittar hos dem är bland annat ekologiska, närproducerat och pedagogiskt! Ekokul letar hela tiden efter leksaker som kan bli det självklara valet framför massproducerade plastleksaker utan minsta eftertanke!

Detta knoppussel passar som första pussel för att träna finmotoriken och känslan för olika färger och former, det är tillverkat av miljövänligt trä och målat med vattenbaserade färger. 🙂

Polisbilen är en så kallad ”bygg en polisbil”, den är gjord av miljövänligt trä och målad med vattenbaserade färger. Leksaksbilen består av fem rejäla delar som blir ett roligt pyssel att passa ihop. Den är en pedagogisk leksak som tränar känslan för former och koordination!

Man måste smaka på alla pusselbitar <3


Det är kul med massa roliga färger och former! <3

Om man sätter sig i hörnet kanske inte mamma hittar en med kameran 😉

Hmm, den här bilen var ju helt klart lite klurigare än så länge! 😉

Dessa leksaker kommer Celice ha såå kul med och hon kommer att lära sig mängder samtidigt som det känns lite extra bra i hjärtat när hon använder dessa, tänk om alla leksaker vore som dessa!

Carolina

Familjen

Joels 2-årsdag!

Igår var en för oss väldigt tung dag, det var då exakt 2 år sedan jag på morgonen befann mig på Specialistmödravården på Östra för att göra TUL.

Jag låg på britsen inne i ett rum och när bilden kom upp på skärmen så såg jag direkt, vår älskade Joel var alldeles stilla, hans hjärta slog inte! 😢

Jonas hade då inte kommit in i rummet ändå då han letade parkering, jag försökte gång på gång få bekräftelse utav läkaren på vad jag sett men inte förrän J stod i dörröppningen fick vi beskedet – Joels hjärta hade slutat slå.

Livet stannade upp där och då, tusen miljoners tankar snurrade, tårarna sprutade – man tänkte praktiska saker som hur man skulle kunna berätta för barnen osv… vi fick möjligheten att åka hem om vi ville, för att komma tillbaka dagen efter för igångsättning men jag vägrade, han skulle födas direkt, jag kunde inte åka hem med vetskapen att mitt barn i magen inte längre levde.

Vi fick rum på BB, en kurator skickades till oss och jag fick information om att det kunde bli långdraget, att förlossningen kunde ta 2-3 timmar – det gjorde mig helt knäckt, HUR skulle jag orka kämpa så länge utan att en ”belöning” väntade på mig?!

Vid 16.30 fick jag 1/4 tablett och vid 21-tiden började jag få lite ont… därefter gick allt snabbt, mitt i skiftbytet fick jag plötsligt byta från en vanlig säng som de trott jag skulle sova i till förlossningssäng, det var dags!

Klockan 23.20 föddes himmelens vackraste ängel, vår andra son JOEL Ingvar Jonas 💙

Vi gick till graven hela familjen och lämnade lite saker, även min bror hade varit där och gjort detsamma vilket betyder otroligt mycket – jag är tacksam för de få meddelanden jag fick igår, från fina vänner som visade omtanke! 💖När vi varit vid graven gick vi hem och åt tårta jag köpt med mig, en riktigt god sådan och vi kände alla att det blev en riktigt fin dag – trots sorg och saknad, det var vår älskade Joels dag! 💙

Carolina

Familjen

#Bärvitt2018

Bild från 20 mars 2017

Varje år dör 450 barn här i Sverige i sin mammas mage! Ett barn är ett för mycket, 450 skall bli 0! Vi bär vitt för att hedra de barn som inte fick leva och för att uppmärksamma faran med minskade fosterrörelser. Var med och stötta, bär något vitt imorgon för vår älskade son, lille/storebror Joel 💙 och alla andra små änglar!

Imorgon den 20:e Mars bär vi vitt för att hedra vår älskade son & bror Joel och alla hans små änglavänner som inte fick chansen och togs från oss alldeles för tidigt. Samtidigt så skapar vi hopp om en annorlunda framtid för alla andra och att allt fler familjer inte ska tvingats att lämna kvar sina barn på BB och åka hem tomhänta. Bär något vitt du också för att hedra de barn som inte längre finns hos oss men även för alla de familjer som tvingas att leva med ovissheten och sorgen över ett förlorat barn. Vi alla kan göra skillnad och skapa en bättre och annorlunda framtid för alla andra…INGEN förälder ska behöva bädda ner sitt barn i en kista ❤️

Carolina

Familjen

Onödigt massa snö som blir tö!

Alltså, jag blir så LESS på det väder vi nu har… några plusgrader och så har det börjat snöa igen nu de senaste dagarna, hallå – jag beställde ju VÅR!

Snön borde kommit då vi hade den sibiriska kylan, är ju då den för nytta – när det är kallt och den får ligga kvar och förgylla vår omgivning!

Nu… när det liksom bara töar snabbt, blir slaskigt och halt – då känns det ju totalt onödigt!

Kom nyss hem efter ett kvällspass på jobbet, snön faller och det är redan halt – skall vi gissa på en massa olyckor imorgon bitti?!

Nä kung Bore – nu får du allt ge dig, ge oss vår!

Någon mer än jag som är less på snön? 😉

Carolina

Familjen

Rockkväll med mellomys

Kontraster.

Så kan man väl beskriva den här dagen. Isabella var bjuden på kalas idag hos en klasskompis från grannön, temat var rock och spök och vi gick såklart all in.

Hon valde ut svarta kläder, håret fixade bästa mormor och jag fick gå loss på sminket, bestämd är hon denna lilla dam, det skulle vara svartmålade ögon och röda läppar, vi hittade dock inget knallrött läppstift utan det fick bli ceriserosa och det godkändes. 😉

Kalaset höll på mellan 17.30 och 20.30 så medan hon var iväg fick vi andra passa på att ha lite mellomys, det var ju Andra Chansen idag! Jag tippade i appen och fick 3 av 4 rätt, hade velat ha med Sigrid till finalen också men man kan inte få allt. 😉

Har ni haft något mellomys idag?

Carolina