Arkiv - Månad: januari 2018

Familjen

Egentid med äldste sonen!

Oliver har under hösten pratat om att han ville att vi skulle åka till stan, gå på café och käka kanelbulle. Det är ju dock inte alltid lätt att få ihop det hemma så jag lovade honom att på jullovet skulle det bli av – och så blev det.

Vi tog båten in till stan en regnig onsdag och tog spårvagnen till Järntorget och därifrån promenerade vi bort till Haga. Vi var inne i stan tidigt för i princip inget hade öppnat i Haga men caféet var iallafall öppet så vi tog oss dit direkt och värmde oss med varm choklad.

Vi satt och hade det mysigt där inne fram tills dess att butikerna utanför öppnade, sen gick vi till Villervalla och Liten Karin och shoppade lite, vi strosade i ytterligare några butiker och timmarna försvann.

Vi återvände sedan till caféet för lunch, Oliver hade nämligen bestämt att han ville ha köttfärspaj till lunch. 🙂

Oliver fick en smaskig efterrätt också, så han var riktigt nöjd! 😉

Vi hade inte tiden till att sitta kvar och fika ytterligare då Oliver hade en tandläkartid samma dag så bullarna fick köpas med hem, och Oliver är ju så go – syskon o pappa skulle såklart också få! <3

Bullarna var nästan större än dem! 😉

Har ni provat den berömda Haga-bullen? <3

Carolina

Familjen

Vår nyårsmeny!

Vår nyårsmeny måste ju såklart dokumenteras, alltid kul att kunna tillbaka på! 😉

Till förrätt blev det för oss en riktig klassiker;

Vi lyxade till det med varmrätten och unnade oss Oxfilé – så galet gott;

Barnen fick bestämma efterrätten och då blev det såklart en enkel och god Marängsviss;

Vad åt Ni på nyår?

Carolina

Familjen

Mellan jul och nyår!

De där dagarna efter jul brukar jag uppskatta, det är så otroligt mysigt att bara ta det lugnt och bara vara, att se barnen utforska och leka med sina nya saker och såklart – att bygga ihop allt det dära legot! Oliver har älskat LEGO nu i många år så mååånga lego-kartonger har kommit hit till vårt hus, men det där med att bygga själv – det har inte riktigt varit någon favorit, han vill hemskt gärna ha hjälp och denna jul var inget undantag, jag fick hjälpa honom att bygga ihop de kartonger han fått – och så nöjd han blev när de var klara! 😉

I övrigt gjorde vi inte sådär väldans mycket, Jonas fick jobba ett par dagar mellan jul och nyår trots att han skulle varit ledig och de stora barnen turades om att följa med honom till jobbet, Celice fick dock vara hemma med mig – vi busade, lekte och hade det jättemysigt såklart.

Kvällarna spenderades med film och tv – alltid lika mysigt och under Celices sovstunder på dagarna passade jag på att spana in svenska casinon på nätet där man lätt kan fördriva många timmar, för visst vore det väl trevligt att kunna fylla på plånboken sådär efter jul – man kan ju alltid drömma! 🙂

Nyårsafton spenderade vi själva hemma i hemmets lugna vrå, vi åt 3-rättersmiddag såklart och så blev det lite nyårsbingo, jag var i säng runt 22.00 – japp, innan tolvslaget, jag jobbade nämligen nyårsdagen!

Hoppas att Ni hade det minst lika mysigt och att Ert 2018 har börjat på allra bästa sätt!

Carolina

FamiljenSponsrade inlägg

Spegel, spegel på väggen där…

~I samarbete med BGA Fotobutik~

Häromdagen när vi (läs mest jag) röjde ordentligt på Isabellas rum så uttryckte hon en önskan om att få ett ”nytt” rum – hon vill såklart ha kvar sitt eget men hon vill ha en makeover helt enkelt!

Rummet vill hon skall gå i rosa, hon vill ha rosa matta, rosa väggar, rosa möbler osv… och visst skall väl hon få bestämma mestadels själv men lite kommer nog mamman vilja bestämma också, jag tänker ju att hon behöver lite som bryter av allt det rosa och när jag hittade den här ljuvliga hjärtformade spegeln hos BGA Fotobutik och visade den för henne så var vi faktiskt (för en gångs skull) överens – en sådan skall få pryda väggarna i hennes rum!

Något annat jag verkligen gillade hos BGA Fotobutik är att man kan måttbeställa speglar!

Vi har ganska små ytor i vårt hus och inte alltför mycket plats att hänga upp saker men något jag verkligen saknar är fler speglar och med hjälp av denna shop så kan mina drömmar bli verkligen – helt kanon!

Att kunna bestämma vilken sorts spegel, hur stor och var den skall vara kommer ju numera vara vårt största problem och dessutom ett ganska angenämt sådant! 😉

Den här spegeln här nedan gillade jag verkligen, den passar stilen som är i vårt sovrum och dessutom är det en helkroppsspegel som går att välja i storlek ända upp till 150 centimeter vilket jag tycker är kanon, då jag arbetar i uniform så behöver jag kunna se så att uniformen är korrekt på och justera eventuella felaktigheter utan att behöva anstränga mig nåt större.

Frågan är väl dock om jag skulle få ha spegeln ifred, jag har ju ett litet charmtroll här hemma som älskar spegeln minst lika mycket som sin storasyster, vi får väl se vem som vinner ”spegelkriget”! 😉

Är Ni också på jakt efter speglar?
Kika in hos BGA Fotobutik ni med. 🙂

Carolina