Arkiv - Kategori: Viktväktarna

Viktväktarna

Ett år med Viktväktarna – har det hänt nåt?

Den 8 Maj 2014 bestämde jag mig, då hade jag fått nog – jag VILLE ha en förändring och jag gav mig den på det!

Jag har varit med i Viktväktarna tidigare, och även ätit enligt LCHF en kort period men har gett upp vid minsta motgång.

Den här gången var det annorlunda, trots att vågen vissa veckor visat + så har jag inte gett upp, oftast kommer det där pluset av en anledning och kämpar man bara vidare på samma sätt så kommer resultaten!

Idag är det då den 8 Maj 2015, och det var med lite pirr i magen jag gick upp på vågen imorse, vad skulle den visa – och ännu en fundering var, vad skulle måttbandet visa?!

31 cm har försvunnit runt magen på mig!!
Helt galet – jag är sjukt stolt över mig själv!

Och vågen… ja, det var ju lite snöpligt, jag var ju såå nära att nå det magiska 25 kilos-sträcket men kör jag bara på så kan jag ha nått det om någon vecka förhoppningsvis.

Så iallafall – på detta år har jag gått ner 24,7 kilo! 

Jag har vunnit så mycket mer än bara en hälsosammare livsstil, jag har fått mer ork och energi, jag har fått lust att träna (!!) och känner mig rastlös när jag bara ligger i soffan – galen känsla för en gammal soffpotatis som jag! 😉

Ni är säkert många som tror att jag bara äter supernyttigt nu, men nix – det gör jag inte! Jag unnar mig godsaker men försöker begränsa mig till helgen och då håller jag det inom ”veckobonusen”, ibland svävar jag över även den budgeten men då kompenserar jag det med lite extra motion så brukar vågen ändå hålla sig schysst. 😉

Carolina

Om mig självViktväktarna

Före och efterbilder, för motivation!

Vissa dagar känns det extra motigt, trots att de allra flesta veckor flutit på som en dans och vågen har varit mer än vänligt inställd så känns det nu i slutet tufft…

Jag känner mig lite som en jojo – vågen hoppar fram och tillbaka och det känns som att jag ”fastnat” på en vikt – men där vill jag ju inte vara, har ju ca 3-4 kg tills jag är helt nöjd och sedan så återstår ju arbetet att forma kroppen, så träningen behöver ta en större del utav mitt liv.

Jag hittar tyvärr inga helkroppsbilder på mig själv från tiden precis innan då jag drog igång med Viktväktarna (maj 2014) så några från hösten 2013 får duga som förebilder, det skiljer inte många kilon från då jag startade.

förebild 1

 Hösten 2013 – på Fab Mamas

förebild 2

På väg till Öland 2013

När jag ser dessa bilder så undrar jag vad tusan jag höll på med – varför utsatte jag mig själv och min kropp för detta, och vad som är än lite mer läskigt är att just då – när jag såg ut så här, då tyckte jag inte att det var något konstigt alls.

 

Jag och min syster på julafton 2014

Jag på Julafton 2014, i en klänning från H&M, storlek M!

Det har ju hänt en del på dessa månader, och sedan julas har jag gått ner ytterligare några kilo.

Jag borde egentligen inte tvivla på mig själv, jag borde bara ge mig en klapp på axeln och tänka: ”Herregud, vad du är bra” – men det är ju tyvärr inte alltid lika lätt som det låter alla gånger.

Hur gör DU för att ha kvar motivationen när det känns motigt och tungt?

Carolina

Om mig självShopping/ShoppingtipsViktväktarna

Tänk vilken skillnad!

röhnischBilderna är från Röhnisch webshop

För ett år sedan skulle jag inte komma på tanken att sitta och titta efter träningskläder på nätet, eller ja – jag önskar väl att jag gjorde det och någon gång kikade jag väl och drömde att jag skulle kunna ha såna kläder, men det kändes väldigt extremt avlägset.

Nu sitter jag här, 24 kg lättare och har insett hur mycket bättre jag mår efter mina pw/jogging-rundor, det går inte fort ännu men hey, det går bättre och bättre och det mest fantastiska måste jag väl ändå säga är – jag gillar det!

24 kilo lättare innebär ju också att jag är några storlekar mindre så de träningskläderna jag hade när jag påbörjade min resa är nu för stora – så på min önskelista står såklart snygga träningskläder i rätt storlek, allt blir ju ännu lite roligare med snygga kläder som sitter bra när man är ute. 🙂

Idag släppte Röhnisch en limited edition-kollektion i samarbete med Lovisa ”Lofsan” Sandström – byxorna och jackan på bilden här ovan är från den kollektionen och de är ju såå snygga så de ligger högt på min önskelista!

Carolina

FamiljenViktväktarna

Min nya kompis!

IMG_2730.JPG

Jag fick flera fina julklappar, jag måste ha varit extra snäll under 2014. 😉

En utav favoriterna var den här som ni ser på bilden här ovan; Fitbit Flex – och självklart är den rosa!

Jag har inte använt den jättemycket men idag har den varit på hela dagen och jag gillar att man kan sätta in sina dagliga mål, och belönas med lite härlig vibration när man når målet och att man kan se hur sömnen är osv! 🙂

Man skall också kunna sätta alarm så man vaknar utav armbandets vibration på armen och slipper störa den som sover bredvid – detta har jag dock inte testat än o vågar nog inte göra det förrän man vet att det inte är hela världen om man nu inte skulle vakna utav det. 😉

Riktigt bra är också att den går att koppla ihop med Viktväktarna vilket gör att man får sina AP (aktivitetspoints) automatiskt – I like!

Är det kanske någon mer än jag som fick ”årets julklapp 2014” i julklapp, eller hade ni kanske redan ett sedan innan?

Carolina

Sponsrade inläggViktväktarna

Mitt bästa beslut!

Jag är med i Viktväktarna, det vet ni. Jag har varit med sedan i maj 2014 och jag har aldrig gått på något möte utan jag är såkallad Online-medlem, jag sköter mig själv helt enkelt och med hjälp utav Viktväktarnas app där jag kan söka fram/räka ut ProPoints-värde på det mesta och fylla i checklistan har ju detta funkat utmärkt för mig, hade det inte gått så bra som det ändå har gjort så hade jag säkerligen testat på att gå på möte också, just för att få kicken/peppandet – men som sagt, den här gången har jag bestämt mig och jag är noga med planerandet och att fylla i checklistan och det har gett resultat, jag snittar 0,7 kg/vecka och det är ju kanon. Viktväktarnas rekommendationer för hälsosam viktnedgång är ju mellan 0,5 och 1,0 kg i veckan. 🙂

När man blir medlem hos Viktväktarna så fyller man i sin längd och sin vikt och svarar på lite andra frågor, därefter blir man tilldelad ett antal Pp (ProPoints) som man skall äta dagligen, och man har dessutom 49 Pp i veckobonus som man kan använda när man vill gotta till det lite extra.

I somras, när jag var ledig var jag aktiv med powerwalks och tillochmed kortare löprundor (!) men när hösten kom och det var dags för jobb och annat igen fick jag svårt att hinna med men trots detta har vågen fortsatt visa resultat, givetvis såklart tack vare hur jag äter men också för att jag tänker mer på vardagsmotionen – jag har fått helt annan ork och energi, och detta är ju såklart tack vare att jag blivit mindre.

Nu är Januari här och jag har varit med i Viktväktarna i snart 8 månader, och vet ni – jag har passerat en riktigt magisk gräns för mig, jag har gått ner över T-J-U-G-O kilo!

Viktväktarna funkar!

Denna video är sponsrad

Carolina

Viktväktarna

Sex månader med Viktväktarna!

Den 8 maj 2014 började jag (ännu en gång) med Viktväktarna.

Skillnaden den här gången var att nu hade jag bestämt mig, jag avskydde hur jag såg ut när jag tittade mig i spegeln och jag skämdes över hur långt jag låtit det gå – jag var en godis/sötsaksråtta av största rang – varje dag åt jag godis/snacks eller andra sötsaker.

Nu har 6 månader gått, jag kämpar fortfarande på- har inte gett upp och nej, jag svälter mig inte på något vis, jag äter god mat varje dag och jag är aldrig hungrig. På fredag och lördag unnar jag mig lite godsaker för några VB, jag har alltså inte helt stängt ute det utan unnar mig när jag tycker det är värt det och har ett helt annat förhållningssätt till godsakerna. Jag är noga med att planera och registrera i checklistan och de godsaker jag bestämmer mig för att unna mig de lägger jag i en egen skål och så är det det jag äter (och ofta äter jag inte ens upp det – jag har inte samma sug längre!) 🙂

Har det gett något resultat då?

IMG_1711.JPG
Ja, det har det ju verkligen gjort! 🙂
På bilden ser ni senaste månadens resultat och det är ungefär så här det ser ut och som ni ser då på senaste vägningen som gjordes i torsdags – på 6 månader har jag gått ner 18,4 kg!

Målet närmar sig sakta men säkert – jag kämpar på ett tag till, jag skall nå mitt mål!

Carolina

RecensionerShopping/ShoppingtipsViktväktarna

Viktväktarnas matkasse – vad tyckte vi?

vv-innehåll

Innehållet var riktigt trevligt och fräscht!

Den här veckan har vi då fått möjligheten att testa på Viktväktarnas Matkasse från Viktväktarna och CityGross och jag kan enkelt sammanfatta det hela, vi är jättenöjda! 🙂

Innehållet i kassen (lådan) var riktigt fräscht och fint, när jag prickade av innehållet mot checklistan var det bara en gul lök som saknades men hey, det har vi ju alltid hemma ändå så det var inga konstigheter.

Vi har tillagat 3 utav de 5 rätterna till punkt och pricka, min favorit blev helt klart fisk och kotlett-rätterna och barnen bara älskade kyckling-rätten! Färsen använde vi till tacos (mer om det i ett eget inlägg) och bakpotatis-rätten har vi ännu inte gjort.

vv-fisk

En utav mina favoriter!
(Vi gjorde den utan tomat pga allergi)

Recepten hade olika pp, 2 recept var på 10 pp, 2 stycken på 11 pp och 1 var på 6 pp. Det var bra med variation men jag skulle önska att det var mer jämnt uppdelat med kanske 2-3 stycken på under 10 pp, för ju färre pp man har att äta per dag desto svårare blir det ju att få ihop dagen, såå för att bli ett riktigt klockrent koncept så önskas fler pp-snåla maträtter i kassen från mig. 🙂

vv-kyckling

En dag när J och barnen var själva hemma (jag jobbade) så lät han barnen välja vilken rätt de ville ha ur recept-häftet och de valde till vår förvåning kyckling-rätten, J berättade att de åt som hästar, båda bad om mer efter första portionen och det är ruskigt bra betyg kan jag lova! 🙂

Vad säger ni, är ni sugna på lite recept?
Isåfall kan jag dela med mig utav de som fanns i kassen den här veckan. 🙂

Tusen tack för att vi fick prova den här, jag tror helt klart vi kommer beställa den fler gånger (om lillasyster kan tänka sig vara mottagare såklart) för det här var riktigt gott, enkelt och bekvämt! 🙂

Carolina

Gåvor och Vinster!RecensionerShopping/ShoppingtipsViktväktarna

4 månader med Viktväktarna och test av deras matkasse!

Idag är det exakt 4 månader sedan jag bestämde mig för att gå med i Viktväktarna och den här gången gav jag mig den på att nu är det på riktigt, nu SKA jag lyckas och inte ge upp vid minsta motgång!

Det här funkar för mig, på denna tid har jag haft ett litet plus (+0,1), jag har börjat komma ut och röra på mig – inte riktigt så ofta som jag önskar att tiden räckte till men med tanke på mitt 3-skiftsarbete så är det en bra början och det kan bara bli bättre, och jag har minskat flera storlekar i kläder.

Min totala viktnedgång hittills på dessa 4 månader är 12,9 kilo. 🙂

Jag har många kilo kvar tills jag känner mig helt nöjd men jag kommer kämpa på eftersom detta är något jag verkligen vill! Jag har knappt något sötsug alls (men unnar mig något litet fredag och lördag) och det är en helt fantastisk känsla med tanke på det godismonster jag faktiskt var.

I samarbete med Viktväktarna har jag nu fått förmånen att få testa på deras matkasse de startat upp i samarbete med CityGross, och jag valde att få den denna vecka. Jag har ju själv tyvärr en bra bit till närmsta CityGross och till vår ö levereras tyvärr inga matkassar så jag valde att få leveransen hem till min lillasyster – inga problem alls, strax efter 19.00 idag plingade det till ett sms från min syster om att kassen
(eller ja, lådan) hade levererats.

viktväktarnas matkasse

Viktväktarnas Matkasse levereras på måndagar mellan 17.00 och 22.00.
Man kan välja att själv hämta ut kassen hos CityGross eller att få den hemkörd.

Imorgon kommer vi att hämta hem lådan och då kommer vi också att testa på första maträtten, skall bli otroligt roligt och spännande att se om det är någon mat som kan falla oss i smaken, det känns iallafall väldigt bekvämt med att pp (ProPoints)) redan är uträknade och att vi bara behöver bestämma vilken dag vi skall äta vad –
vardagslyx på hög nivå! 😉

Viktväktarnas matkasse innehåll

Min syster skickade över ett par bilder och jag måste ju säga att det ser inbjudande ut 🙂

Carolina

FamiljenViktväktarna

En sån där bra dag!

selfie-1
En del av min belöning för att jag gått ner 10 kg är nu gjord, frisören fick sätta saxen i håret igår – nu ska bara lite färg i också

Idag har vi haft en riktigt härlig dag, torsdag innebär ju vägdag för mig och vågen var ”snäll” denna vecka också och visade -0,9 så totalt är jag nu på -11,1 – så nöjd! 🙂

O och R - 2

Vi fick besök idag, av inte mindre än två fina tjejer – dels så kom Olivers gudmor på besök, hon hade med sig en present för att gratulera Oliver som fyllt år och vilken fullträff det blev – Lego chima låg det i paketet och han blev jättenöjd! 🙂

O och S - 3
Även min fina vän och kollega Sandra kom och hälsade på ”bara för att”, härligt att umgås och prata ikapp nu när vi inte setts ordentligt på flera veckor – ungarna bara älskar henne och hon måste varit helt slut när hon åkte härifrån . 😉

Runkeeper - 4

Dagen har avslutats med en härlig pw och just som jag landade på yttertrappan hemma, då kom regnet! 😉

 

 

Carolina

Viktväktarna

Ett litet glatt hej!

20140801-202824-73704931.jpg
Kikar in för att säga hej så här mitt i sommarledigheten – vilken fantastisk sommar vi har!

Jag har ju egentligen lite ”ledigt” just nu från bloggen men idag är jag så glad och nöjd så jag bara måste dela med mig till er!

Jag har ju fortsatt med viktväktarna och min envishet har gett resultat, när jag idag vägde mig så har jag nått delmålet 10% viktnedgång med marginal och vågen landade på en sådan siffra som innebär att idag har jag gått ner exakt T-I-O kilo sedan jag började den 8 maj, såå nöjd och glad!

Nu är nytt delmål satt och jag kämpar vidare! 🙂

Hoppas ni har en fantastisk sommar – jag lovar att vi snart hörs mer regelbundet igen! 😉

Under tiden kan ni ju alltid hänga med
oss på instagram där det uppdateras mer flitigt, även nu under sommaren!
@Carolina1979

Carolina