Arkiv - Kategori: Sponsrade inlägg

FamiljenSponsrade inlägg

När jag blev gravid…

~I samarbete med Libero.se~

Ni har väl inte missat att Nya Liberoklubben har lanserats?

Man kan följa graviditeten och utvecklingen i magen men även följa barnets faser efter barnet är fött – riktigt kul att kunna läsa, följa och se vad som stämmer och inte. 😉

Celice använder bara Libero Touch-blöjor här hemma då det är dem som passar henne bäst och då är det ju lite extra bra att vara medlem i Libero-klubben för då kan man ju registrera koder och samla poäng, och med tanke på antalet blöjor Celice gör av med per dag så stiger poängen snabbt! 🙂

En annan nyhet är att man kan bjuda in familjemedlemmar, exempelvis mormor, farmor så att de kan ta del utav foton, barnets utveckling m.m.

Ta och kika på den här filmen så blir du säkerligen klokare än av mitt bladder. 😉

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur det var när jag blev gravid med Celice. Ni som följer bloggen vet ju om att vi förlorade ett barn, vår älskade Joel i Mars 2016, han somnade in i min mage vecka 36+3. När jag låg där på förlossningen och skulle föda honom trodde jag aldrig att jag skulle vilja/våga bli gravid igen.

Det tog dock inte många veckor innan suget efter ett litet syskon till Joel, Oliver och Isabella dök upp, vi var på läkarsamtal och pratade då med denne om hur det skulle bli vid en eventuell nästa graviditet, allt kändes dock väldigt avlägset – J var då inte alls i samma tankar, utav rädsla och oro att det skulle ske igen men efter någon månad, efter att ha pratat med läkare, kurator och varandra så var vi på samma spår – vi ville ha ett till barn, vi ville att vår ängel Joel också skulle få storebror! <3

Jag hann ha en mens, månaden efter så tog jag ett graviditetstest och det visade positivt – såå många känslor som direkt började brottas i kroppen, lycka såklart men samtidigt en massa rädsla och oro, och dessa känslor fanns kvar under hela graviditeten – jag försökte dock intala mig att vår ängel Joel valt ut det allra finaste lilla syskonet och att han var dennes egen lilla skyddsängel.

Den 15 februari 2017 klockan 17.20 föddes Oliver, Isabellas och Joels vackra lillasyster,
vår Celice! <3

En förlossningsberättelse kommer också att dyka upp, men det blir i ett annat inlägg. 

Carolina

RenoveringSponsrade inlägg

Jakten på en utomhuslampa

~I samarbete med no.1 living.dk~

10610119_2_m

I samband med att vi efter sommaren äntligen blev klara med fasadbytet på vårt hus så fortsatte drömmarna och tankarna såklart att snurra i huvudet.

Mycket vill man göra, mycket vill man ha men någonstans måste man ju begränsa sig – även om det inte är helt lätt alla gånger när det finns så otroligt mycket fint som man vill ha!

Något som är prioriterat hos oss är dock utomhuslampor/udendørs lamper, här där vi bor så bor vi uppe på en liten ”höjd” där det inte finns någon gatubelysning i direkt anslutning till huset, när min farmor och en annan äldre dam bodde grannar här så ”delade” de på en utelampa som lyste upp gången här utanför men den verkar ha gjort sitt för varken vi eller grannen som bor i det andra huset nu har lyckats få igång den tyvärr.

Något som absolut behövs är en taklampa utanför vår ytterdörr, det har vi en men efter renoveringen så har den ännu ej blivit uppsatt och ett sådant ärende verkar inte heller vara högsta prioritet hos elektrikerna men vi får ligga på ordentligt för det är inte jättekul att behöva tända mobillampan varje gång man skall ut tidigt till jobbet, man känner sig litegrann som en inbrottstjuv som smyger omkring här. 😉

Jag skulle sedan också vilja ha en lampa på husväggen, helst en med rörelsesensor, det mest optimala vore ju om den kunde lysa upp så fort man kom gående på gången men någon sådan har jag inte hittat ännu så just nu är lampan på bilden här uppe en utav mina favoriter, den är riktigt snygg!

Har ni några tips på bra utomhuslampor med rörelsesensor så tipsa gärna om dem. 🙂

Carolina

Shopping/ShoppingtipsSponsrade inlägg

Det här med temafest!

I samarbete med Festli.se

Varje gång jag ser att någon av mina vänner eller bekanta skall på fest kan jag känna ett sting av avundsjuka – jag vill också gå på fester! Jag kan speciellt känna så när det vankas temafest – det verkar ju så vansinnigt kul!

Själv har jag aldrig varit bjuden till en sådan typ utav fest – tyvärr, så det kanske är så att jag måste ta saken i egna händer och ordna en egen om det nu skall bli av att jag skall få gå på en sådan.

Jag älskar ju tanken av att få planera och fundera ut vad man skall ha på sig, sånt kan man ju börja med flera veckor i förväg – allt för att det skall bli så bra som möjligt!

Något jag skulle tycka var sjukt kul är att få gå på en fest med 80-talstema, 80-talet bjöd ju på såå mycket – tänker jag tillbaka så förknippar jag väl främst det med axelvaddar, stort hår, neonrosa smycken, benvärmare och färgglad ögonskugga!

Tänk så galet kul att få ordna kläder/hår/smink till en sådan tillställning – och på stereon skulle såklart musik utav Madonna, Europe och Lili & Sussi spelas, så underbart!

Hos Festli.se har jag hittat en helt fantastisk outfit (där kan man verkligen hitta ALLT om du skall på 80-talsfest), kolla här:

80s-girl-costume-small-1

Visst är den underbar?

Söker man andra typer av kostymer eller kanske masker, till dam, herr eller barn så rekommenderar jag verkligen en kik även på Party24 där man hittar ett stort utbud av kostymer och masker till alla möjliga tillfällen. 🙂

Har Ni varit på temafest någon gång?
Berätta gärna om det!

Carolina

Sponsrade inlägg

Laget Sverige – Alla behövs!

-sponsrat inlägg-

Att Sverige står inför en stor utmaning där sjukskrivningarna stadigt ökar är ingen hemlighet, detta kommer långsiktigt att påverka våra trygghetssystem.

Försäkringskassan har nu därför skapat ”Laget Sverige” där de tillsammans med andra myndigheter, arbetsgivare, hälso- och sjukvård och den enskilde individen skall samarbeta för att lyckas vända trenden.

När man är sjukskriven eller skadar sig så att man behöver vara borta från jobbet så är det lätt att hamna utanför, man kan lätt känna sig lite bortglömd av både arbetsgivare och kollegor och ju längre man är borta, desto svårare/tyngre kan det kännas att komma tillbaka men så skall det inte behöva vara.

”Som individ kan du be din arbetsgivare och läkare om hjälp, råd och stöd för att kunna komma tillbaka till arbetet.

Som arbetsgivare kan du arbeta förebyggande men även underlätta att en sjukskriven person kan komma tillbaka snabbare.

Som läkare spelar du en central roll i att göra bedömningar av personers arbetsförmåga.”

Vi kan tillsammans få laget Sverige tillbaka på banan.

Carolina

Sponsrade inläggVårt Hus

Klart, men redan med nya drömmar…

Så här var det i slutskedet av renoveringen

För ett par veckor sedan blev byggarbetarna äntligen klara med fasaden på vårt hus, jag skall ärligt säga att jag är såå nöjd – det ser inte ut som samma hus längre utan det känns som ett helt nytt!

Att byta fasad gjorde verkligen såå mycket och att vi dessutom passade på att sätta in en ny ytterdörr blev verkligen pricken över i:et – det ser så snyggt ut utifrån och det har blivit mycket ljusare inne med valet av en vit dörr som har flertalet fönster i sig, hur bra som helst!

Nu när det är klart så har man ju redan börjat fundera på nästa projekt, vad skall göras härnäst?

Jag är lite sugen på att fixa till i trädgården på lite olika vis, lägga en gräsmatta nedanför altanen, och få lite ordning för som det är nu så är det mestadels berg i vår trädgård vilket jag tycker är lite tråkigt.

gummivattenslang_standard-10093-1-635526948778038863

Jag skulle också vilja fixa till en vattenslang, den här hos Engelbert Strauss var helt i min smak, dels för att kunna vattna blommorna utan att behöva bära ut på tunga vattenkannor men också för att kunna fylla upp en pool som jag drömmer om att kunna ha någonstans på utsidan.

Att kunna odla lite bär och grönsaker vill jag också kunna göra i trädgården – det finns många drömmar och visioner i hushållet Åhsberg, sedan skall bara möjligheten finnas att kunna förverkliga dem också, men japp – trädgården kommer förhoppningsvis att kunna bli vårt nästa projekt, det gäller bara att planera och komma överens hur exakt vi vill ha det. 🙂

inläggsbild

Carolina

Sponsrade inlägg

IKEA – Let’s Relax

-sponsrat inlägg-

Här kommer ett inlägg som jag tycker är väldigt viktigt, jag är nämligen helt säker på att jag inte är ensam om att känna mig lite småstressad när jag tittar på Instagram och andra sociala medier och ser alla andras helt perfekta tillvaro – hemmet är alltid tipptopp, det serveras alltid god och nyttig mat, som dessutom ser helt fantastisk ut på bilderna – någon mer som känner sig stressad och pressad över att det är så det ”SKA” vara?

Men hey – sånt är inte livet eller hur?! Iallafall jag kan känna lite lätt kaos i vardagen titt som tätt när man skall få ihop allt, och jag tror att det är fler som känner så.

Världen är full av livsstilsbloggare, tv-program och kokböcker som alla höjer ribban ett snäpp till. Vi översvämmas av bilder på det perfekta och det lyckade. IKEAs nya film “Ta det lugnt” är ett försök att dra igång ett samtal om de förväntningar som kan göra livet onödigt krävande. IKEA vill hjälpa dig att säga ”Hej då” till stress och ”Hej!” till glädjen i att laga mat och äta tillsammans.

Sanningen är att det inte är sant. Du kan ta det lugnt. Ingen är perfekt. Alla ”fuskar” i köket och gör det som behövs för att livet ska fungera. Och det är faktiskt okej. Saken är den att på IKEA tycker dem att det är mer än okej – de tycker det är underbart.

“Ta det lugnt” är ett försök att dra igång ett samtal om de förväntningar som kan göra livet onödigt krävande. På IKEA vill de hjälpa dig att säga ”Hej då” till stress och ”Hej!” till glädjen i att laga mat och äta den – tillsammans. ”Hej då” till att följa med i modesvängen och ”Hej!” till det som gör dig glad. ”Hej då” till ”rätt” sätt – och ”Hej!” till ditt sätt.

Jag kan känna igen mig i det ovan, ett tag var jag sådan, jag försökte ta de perfekta bilderna, letade konstant de perfekta vinklarna för maten och allt skulle vara på tipptopp men sen insåg jag att det inte är så vårt liv är, jag delar gärna med mig av vårt liv på sociala medier men numera visar jag upp verkligheten, så som det är och inte så som ”det borde” vara – jag njuter mer av familjen och det vill jag att DU också skall göra. <3


Denna video är sponsrad
Ta en titt på denna filmen och tänk efter, slappna av och njut av tiden med familjen, en måltid tillsammans kan bli som en fest om man bara tar sig tid att slappna av. <3

Carolina

Sponsrade inlägg

Gå ner i vikt genom att spela spel

Det låter ju helt vansinnigt, att gå ner i vikt genom att spela spel! De flesta förknippar nog tv-spel och online-spel med viss slapphet för det här är ju trots allt stillasittande aktiviteter såvida man inte sysslar med videospelen där man ska spela tennis eller dansa framför TV-skärmen. Redan för några år sedan så kunde man se en trend med dataspel där den som spelar måste röra på sig och faktiskt blir riktigt svettig.

Det gäller att välja rätt spel
Om man spelar spel istället för att äta så kan man kanske gå ner i vikt med slots, poker eller genom att spela lotto online, men för de flesta så är det inte den här typen av spel som kommer att leda till viktnedgång. Vill man bli fin så får man lida pin så det gäller att välja spelen som faktiskt är till för att få dig att röra på dig.

Ett sådant spel är Nintendo Wii Fit U som är känt för att hjälpa folk med att gå ner i vikt. Genom att träna en timme per dag med spelet så kan man se en stor skillnad på rätt så kort tid. Med programmet så får man även bra koll på hälsotillståndet och det ger mycket underhållande hemmaträning.

Det finns flera exempel på den här typen av spel och vissa passar bättre för unga medan andra är till för lite äldre som kanske inte normalt sett spelar mycket. Som förälder så kan man ju fundera på att introducera den här spelvarianten om det är så att man har barn som ofta sitter stilla och spelar videospel.

Det gäller att vara envis
Något som alla som har gått ner i vikt vet är att det gäller att vara envis och så även då man tänker bränna fettet med spel. I början så kan det tyckas kul med spel som går ut på att man dansar, hoppar och svettas men efter ett tag så blir det lätt så att man hellre gör något annat istället.

Ett spel ställer ju inte samma krav som ett medlemskap på gymmet eller medverkan i en träningsgrupp där andra förväntar att man ska dyka upp. Kanske kan det vara en god hjälp att spela tillsammans med andra så att det inte blir så lätt att komma med undanflykter.

En annan sak att tänka på är att man lätt kan bli trött på det där spelet och helt enkelt upphöra med den regelbundna träningen varpå man går upp i vikt igen. Effektiv viktnedgång kräver ju att man inför en förändring som man sedan kan hålla. Detta oavsett om man genomför en diet eller börjar träna mer. Med tanke på detta så kanske det är bäst att se spelen för viktnedgång som en rolig gimmick och något som kan vara kul för barnen hellre än som en lösning för att ligga kvar på rätt vikt länge.

Detta är ett sponsrat inlägg

Carolina

Sponsrade inlägg

Hur får du en GOD MORGON?

Denna video är sponsrad

Hela ens humör och hur dagen blir kan bero på hur morgonen är –
är det någon som känner igen sig?

Så är iallafall min känsla, och jag har börjat göra det bästa utav varje morgon de senaste månaderna för att kunna få må så bra som möjligt och kunna få så mycket energi som möjligt.

Jag äter numera alltid en ordentlig frukost och att spendera lite extra tid med barnen, ge dem en extra kram och berätta hur mycket jag älskar dem är en så liten del av livet men som gör så mycket – det gör att vi alla får en bättre dag.

Hur gör du för att få en riktigt GOD MORGON?

Carolina

Sponsrade inlägg

Det kanske vore något!

 
Vår ö bjuder idag på vacker vintervy

Att vara vuxen och inte ha något körkort är inte något jag funderat sådär jättemycket på, visst hade det väl i vissa lägen varit bekvämt och då speciellt när man jobbar udda tider som jag gör.

Det har dock aldrig blivit att jag tagit tag i det hela men funderingarna på det dyker upp då och då, och speciellt nu när man väntar liten igen – att kunna åka in till stan och kanske gå på babysim enkelt och smidigt vore ju mysigt, sånt finns ju tyvärr inte här i vår skärgård.

Kikar man på körkortskolan.se så kan man enkelt och smidigt skapa konto där och öva inför körkort, och inför provet i körkortsteorin, det vore ju fantastiskt smidigt att kunna göra sådant hemma online – det hade helt klart varit ett sätt som passat mig och kanske skulle det till slut hjälpt mig att ta körkort. 🙂

Carolina

Sponsrade inlägg

Gör du också bra val?

Denna video är sponsrad

Innan graviditeten så körde jag Viktväktarnas program och det fungerade ju jättebra för mig, på 1 år så gick jag ner 25 kilo – så bra trodde jag aldrig det skulle gå!

Så blev jag då gravid och eftersom Viktväktarna inte har något program för gravida så får jag just nu ha uppehåll men när bebisen väl kommit ut och vi landat i småbarnslivet så är det dags att ta tag i vikten igen och då är det självklara valet för mig Viktväktarna.

Något jag tycker skall bli extra spännande är att Viktväktarna gjort om konceptet och nu är det Smartpoints istället för Propoints som gäller – blir alltså till att sätta sig in ordentligt i det nya. 🙂

Det jag läst/sett/hört om det nya är dock bara positivt – enligt testpersoner så går man ner mer i vikt under de första 4 veckorna än i det gamla systemet och man känner sig också mer nöjd efter sina måltider och känner sig mindre hungrig vilket såklart är jättebra!

Skall du börja ditt ”nya liv” nu när det nya året kommer?
Isåfall kan jag verkligen rekommendera Viktväktarna för dig –
det funkade för mig så det gör det säkerligen för dig med!

Carolina