Arkiv - Kategori: Allmänt

Allmänt

Missa inte Nya Liberoklubben!

~I samarbete med Libero~

Jag har tidigare tipsat om Nya Liberoklubben, ni som brukar hänga med här inne kommer säkert ihåg mitt inlägg som skrevs tidigare i år (för er som är nyfikna finns det här), då var Celice inte alls gammal och vi hade inte använt oss utav klubben särskilt länge.

Nu är Celice över 10 månader gammal och blöjpaket efter blöjpaket görs det av med här hemma, det är fortfarande Libero Touch som är favoriterna och som används flitigast här vilket gör att vårt poängkonto hos Liberoklubben har ökat snabbt och det dröjde inte länge innan vi blev guldmedlemmar. 🙂

En del trevliga premier har vi testat att ta ut för poängen också, bland annat en body från Lindex, ett mjukdjurs-tåg, superhjälte-cape och lite annat – hur bra/kul som helst!

Det är superenkelt att bli medlem och jag kan bara känna fördelar med medlemsskapet – har ni funderat på att gå med men ännu inte tagit steget tycker jag det nu är dags, våga inför det nya året! Här registrerar man sig. 🙂

Känner du dig fortfarande lite tveksam och kanske vill veta mer så finns här en bra informativ film som kan vara till hjälp!

När man är medlem kan man enkelt följa med och läsa om sitt barns utvecklingsfaser, lägga upp foton – bjuda in familjemedlemmar att ta del utav barnets foton/utveckling, hänga med i forum och prata med andra föräldrar och såklart då samla poäng i poängshoppen.

När man registrerar sig får man också en jättefin startbox som innehåller bland annat blöjor och en leksak.

Carolina

Allmänt

Att kunna drömma sig iväg!

~Inlägget är i samarbete med Sky Media Group~

December är här, och jag känner att dagarna helt enkelt bara rusar iväg, jag hinner verkligen inte med! Jag har nu sedan ett par månader tillbaka börjat jobba litegrann, jag jobbar 20% och övrig tid är jag föräldraledig men trots det känns det som att man inte ens hinner en bråkdel av vad man ska och det kan få mig att känna mig lite stressad!

När stresskänslan dyker upp så föredrar jag att kunna drömma mig iväg litegrann, att drömma sig iväg på en semesterresa till varmare breddgrader är inte helt fel men tyvärr känns det rätt så avlägset i detta nu.

Eftersom en längre resa mot varmare breddgrader inte är aktuellt just nu så har jag börjat kika på en lite mindre resa, till en destination som inte är så långt bort. DFDS erbjuder kryssningar och lite annorlunda semesteralternativ vilket tilltalar mig väldigt.

Att få ta med familjen och komma iväg på en liten kryssning, bara några dagar vore helt underbart – jag tror att vi skulle behöva det efter vår väldigt tunga period, att få komma iväg på skojigheter och skapa nya fina minnen tillsammans men ändå alltid självklart bära med oss vår Joel i tankarna. <3

En familjekryssning till Oslo hade varit jättemysigt, den typen av kryssning är fokuserad på familjen och erbjuder ett brett utbud av underhållning för barnen vilket för oss som barnfamilj såklart känns väldigt viktigt! Dessutom så finns det buffé med mjukglass efter behag vilket såklart tilltalar barnen (och oss vuxna! ;-)) 2 övernattningar ombord på båten och 6 timmar i Oslo för att uppäcka och uppleva en stad vi aldrig varit i innan är ju helt perfekt och alldeles lagom. Det är helt klart en resa som tåls att fundera på, kanske kan det bli aktuellt till våren! 🙂

Har Ni varit iväg på någon kryssning med familjen – är det något att rekommendera?

Carolina

Allmänt

Mail-problem!

Jag har insett att jag har haft problem med mailen till och från under en period – vissa mail har jag inte fått, mailfunktionerna har legat nere till och från och nu har ALLA mina sparade mail försvunnit!!

Japp, jag är less på detta… såå, har du mailat mig och inte fått svar, har du mig i dina kontaktlistor eller vill du komma i kontakt med mig? Snälla – använd/uppdatera era uppgifter då med min nya mail-adress (carolina.ahsberg@gmail.com).

Jag ber om ursäkt för eventuella problem/missförstånd detta kan ha orsakat! <3

Carolina

AllmäntFamiljen

I år blir det inga julkort…

bannerjulkortspadbarnsfonde

Vi har i år gjort valet att inte skicka några julkort, sen så kommer det säkerligen upp en liten julhälsning från oss på sociala medier ändå 😉 – i år kändes det väldigt självklart för oss att istället lägga de pengarna som en gåva till Spädbarnsfonden. <3

Om Ni vill läsa mer om Spädbarnsfonden, kanske också lämna en gåva/ett bidrag eller liknande så gå in på Spädbarnsfondens hemsida. <3

 

Carolina

Allmänt

För alla som ska ta över världen

-I samarbete med Länsförsäkringar-

Att vara mamma till två skolbarn är inte alltid det enklaste – det sägs ju ”små barn – små bekymmer, stora barn – stora bekymmer” och det kan jag lite känna igen mig i, att ha två barn som går i skolan gör mig som mamma konstant orolig.

”Har de det bra i skolan? Vem tar hand om dem om de blir ledsna? Har de gott om kompisar, eller är det någon som retas eller rent av mobbar dem?” Det är MÅNGA tankar som snurrar runt i mitt huvud varje vecka.

Jag försöker fråga dem dagligen hur de har haft det, vad de har gjort, vem de har lekt med osv – för det mesta så får jag bra och positiva svar men ibland så svaras det ”jag vet inte” och då kommer funderingarna igen – jag vill ju att mina barn har det bra.

Jag vill bara det bästa för mina barn, jag vill att de skall ha en trygg och kärleksfull uppväxt och jag vill att de skall känna att någon alltid finns där för dem, någon vuxen – hemma så är det självklart vi föräldrar men även andra familjemedlemmar och i skolan vill jag att de skall känna trygghet hos sina kompisar och med sina lärare och att de skall få all den hjälp de behöver för att klara och nå sina mål så att de kan nå precis så långt som de själva vill i framtiden, det är otroligt viktigt för mig!

Det har varit lite turbulent på barnens skola under de år som gått men det har blivit bättre och jag hoppas det kommer fortsätta utvecklas och blir ÄNNU bättre – jag blir i alla fall otroligt glad när jag ser de långsiktiga satsningar som Länsförsäkringar gör i Göteborg och Bohuslän, det är nämligen som så att Länsförsäkringar sponsrar bland annat med läxhjälp, en trygghetsvärd i en Göteborgsskola och samarbetar med BRIS för att motverka mobbing, otroligt viktigt!

Är du nyfiken och vill läsa mer om alla satsningar så kan ni göra det här: För alla som ska ta över världen. Där finns mycket intressant information, bland annat kan man läsa om vad barn/ungdomar svarat på frågan ”Vad tycker du ökar ditt självförtroende mest” – det svaret tycker jag att ALLA vuxna, och speciellt föräldrar borde läsa.

Kampanjens tema är  För alla som ska ta över världen och som kampanjlåt används Lalehs låt ”Goliat” vars textrader förmedlar den positiva energi och framtidstro som Länsförsäkringar vill att dagens unga ska känna. Länsförsäkringar vill att de unga får energi och växer som individer, får bättre självkänsla och en tro på att de kan förverkliga sina drömmar – lyssna på låten (!), jag kanske är känslig men den är helt fantastisk! <3

Carolina

AllmäntShopping/Shoppingtips

Ett intresse för försäljning

mormors_stor

Jag har alltid älskat att sälja saker, jag började i tidig ålder att sälja Jultidningar och när det blev dags att samla ihop pengar till klassresor och liknande så åtog jag mig gärna att ringa runt till olika företag för att se vad de hade att erbjuda, samla ihop information och presentera det för klassen – jag kommer ihåg att vi sålde verkligen allt möjligt, från munkar till strumpor och pengar till en finfin klassresa fick vi såklart också ihop. Intresset för försäljning höll i sig till vuxen ålder och mitt första jobb var inte helt oväntat – i butik. 😉

Nu går Oliver i 3:an och Isabella i 1:an och en del utav mig bara längtar tills det är dags för dem att på allvar samla in pengar till klassresa eller något annat skoj och något som är otroligt populärt (och lättsålt) just nu är ju produkterna från Kakservice som jag även skrivit detta inlägg med – det är ju så perfekt att ha en (eller flera ;-)) burkar ståendes i skafferiet så att det alltid finns något gott till fikat när man inte alltid orkar baka själv.

Jonas, min man är ju dessutom tränare för fotbollslaget som Oliver spelar för – tror minsann jag skall visa dem detta koncept så kanske de kan få åka iväg på någon kul cup eller så lite längre bort, kul och nyttigt för laget. 🙂

Min favorit hos Kakservice är helt klart Mormors Dubbla Chokladflarn – vilken är din favorit?

Carolina

Allmänt

Finbesök i trädgården


När vi åt lunch idag fick vi en trevlig överraskning, vi såg ett rådjur traska omkring i vår trädgård. Hon gick flera gånger fram till en dunge vi har i trädgården och jag undrade vad hon gjorde där.

En liten stund senare fick jag svar på funderingen, efter henne kom världens sötaste lilla kid ut, hon följde efter sin mamma och sedan stannade de intill husväggen där kiden fick lite mat av sin mamma – så himla sött. <3

Mindre sött var det dock när vi upptäckte att rådjuret minsann varit lite hungrig och smakat på våra blommor (som står på trappan till altanen!) men det får det väl vara värt för att ha fått denna söta syn så nära inpå. 🙂

Carolina

Allmänt

Snapchat


Jag med min lille favorit – brorsonen Lionel

Inför bloggminglet på Scandic Rubinen blev vi uppmanade att skaffa Snapchat då det skulle användas i en tävling.

Jag, som knappt hört ordet snapchat innan blev ju något konfunderad men laddade ner appen, och tro det eller ej – jag vann i tävlingen (vinglasen som ni såg i förra inlägget) trots att jag inte hade koll på hur appen funkar.

Sedan dess har jag försökt sätta mig in i appen och försökt förstå hur det funkar och idag när jag hade det fina sällskapet som ni ser på bilden så satt vi och lekte lite med den och det var ju riktigt kul. 🙂

Såå… Har du snapchat?

Lägg gärna till mig; Carolina.1979


Carolina

Allmänt

Varför händer allt i Stockholm?


Igår fick jag en inbjudan på mailen, den var till galapremiären utav filmen ovan – MEN, den är i Stockholm…

Något jag ofta funderat på är varför allt händer i Stockholm, Stockholms-bloggarna springer ju på pressfrukostar, pressluncher, biopremiärer och massa andra kul event men här i Göteborg händer det ju knappt något alls – det är iallafall inget som ”syns” – lite tråkigt tycker jag!

Det finns ju PR-byråer här i Göteborg också och massa drivna, härliga bloggare som både kan arrangera och hänga med på event – jag håller tummarna för att det kommer att ändras, sååå litet är ändå inte Göteborg! <3

Carolina

Allmänt

Vilket väder!


Sverige (eller iallafall Göteborg) har drabbats av en värmebölja – det är helt galet varmt!

Igår var det över 29 grader och det sägs att vi hade det varmare än i Barcelona! 😅

Kvavt som 17 var det igår och det fick sin förklaring lite senare när värsta åskovädret drog in och kylde ner oss för stunden…

Idag är det lika kvavt och varmt igen så vi får väl se vad kvällen bjuder på, om ”Åskar” kommer på besök igen eller inte.

Undrar om det här är sommaren som är nu, eller om vi kan få en fantastisk sommar i år, som kompensation till förra årets som inte var mycket att hänga i granen…

Carolina