Arkiv - Kategori: Vårt Hus

Sponsrade inläggVårt Hus

Klart, men redan med nya drömmar…

Så här var det i slutskedet av renoveringen

För ett par veckor sedan blev byggarbetarna äntligen klara med fasaden på vårt hus, jag skall ärligt säga att jag är såå nöjd – det ser inte ut som samma hus längre utan det känns som ett helt nytt!

Att byta fasad gjorde verkligen såå mycket och att vi dessutom passade på att sätta in en ny ytterdörr blev verkligen pricken över i:et – det ser så snyggt ut utifrån och det har blivit mycket ljusare inne med valet av en vit dörr som har flertalet fönster i sig, hur bra som helst!

Nu när det är klart så har man ju redan börjat fundera på nästa projekt, vad skall göras härnäst?

Jag är lite sugen på att fixa till i trädgården på lite olika vis, lägga en gräsmatta nedanför altanen, och få lite ordning för som det är nu så är det mestadels berg i vår trädgård vilket jag tycker är lite tråkigt.

gummivattenslang_standard-10093-1-635526948778038863

Jag skulle också vilja fixa till en vattenslang, den här hos Engelbert Strauss var helt i min smak, dels för att kunna vattna blommorna utan att behöva bära ut på tunga vattenkannor men också för att kunna fylla upp en pool som jag drömmer om att kunna ha någonstans på utsidan.

Att kunna odla lite bär och grönsaker vill jag också kunna göra i trädgården – det finns många drömmar och visioner i hushållet Åhsberg, sedan skall bara möjligheten finnas att kunna förverkliga dem också, men japp – trädgården kommer förhoppningsvis att kunna bli vårt nästa projekt, det gäller bara att planera och komma överens hur exakt vi vill ha det. 🙂

inläggsbild

Carolina

Vårt Hus

Att drömma om nytt

Just nu renoveras det för fullt på utsidan av vårt hus, vi har snickare på plats och det är synd att säga att det är lugnt och skönt här hemma. Det är nämligen fasadbyte som pågår, förra året påbörjades det och nu är det då äntligen dags att få färdigt resten och en del ytterligare saker som vi kommit på ”längs vägen”. 😉

Det är ju inte bara utsidan vi vill få ordning på utan vi drömmer även om att göra om på insidan, i flera rum är det mindre arbeten som skall göras, såsom tapetsering/målning medan det i källaren är lite större projekt på gång men riktigt allt vill jag ju inte avslöja så här på en och samma gång.

I vardagsrummet är jag lite sugen på att göra en fondvägg och jag har en viss förkärlek till tapeter som ser ut som träpanel och hos LovelyHome hittade jag en ursnygg, kolla in den här tapeten – jag tror den skulle bli såå snygg i vårt vardagsrum.

Har Ni något särskilt rum som Ni drömmer om att göra om där hemma?

Carolina

Vårt Hus

Vi byter fasad!

   När de höll på för fullt…

Vårt hus är gammalt, det är min pappas föräldrahem och min farmor bodde ensam här i många år (min farfar dog några år innan jag föddes) innan hon till slut bodde sina sista år i livet på ålderdomshem på Styrsö.

Vad jag kan minnas så har huset alltid sett likadant ut, både på in och utsidan.

Innan vi flyttade in här gjorde vi ju en del renovering på insidan och det har fortsatt lite smått under åren. När vi bytte fönster fick vi höra utav arbetarna att vår söder-sida som är otroligt utsatt för vind och vatten var i dåligt skick och behövde ordnas till och då bestämde vi oss för att byta fasad på hela huset.

Arbetet drogs igång nu i höstas men får delas upp i två omgångar eftersom arbetarna här på vår ö har så otroligt mycket att göra. Det har i alla fall blivit otrolig skillnad på de två sidor utav huset där fasaden nu är bytt och jag längtar tills våren kommer så resten blir gjort. 🙂

Det blir en otrolig skillnad – vi hade stora vita eternitplattor innan. 😉

Carolina

FamiljenVårt Hus

Det här med säkerhet!

Att jag bor på en ö kommer ju inte direkt som någon nyhet för er, jag har ju bott här hela min uppväxt, sedan kunde jag inte flytta hemifrån fort nog efter jag blev myndig men när man bildat familj så kom suget efter tryggheten livet på en ö faktiskt innebär.

På vår ö känner alla alla, kanske inte sådär in på djupet, men man vet vilka alla är, man vet var (nästan) alla bor och man håller koll på varandra, det gäller såklart både personer och bostäder – grannarna har man stenkoll på och man håller ett litet extra öga åt dem såklart.

Jag har trots vårt idylliska boende faktiskt flera gånger funderat på hemlarm, en del saker händer ju faktiskt här ute och trots att man håller koll åt varandra så kan man inte se allt alltid.

De fördelar jag läst mig till gällande hemlarm är att de oftast är trådlösa och kräver inget större ingrepp på bostaden och att både rörelse- och kameradetektorn täcker stora ytor och reagerar snabbt vid inbrott!

Dessutom kan man via dator och telefon övervaka sitt hem var än i världen man befinner sig och det är ju en riktigt bra fördel – nästan ett måste i dagens samhälle.

Funderingarna kommer fortsätta här hemma – vad har du för erfarenheter? Har Ni larm hemma och vad tycker Ni isåfall om det? Jag tar gärna emot både för och nackdelar. 🙂

Carolina

RenoveringVårt Hus

Jul & Renoveringstankar!

Det är nu två veckor kvar till julafton och jag kan inte låta bli att undra hur fort tiden går?!
Det känns inte alls som längesedan vi renoverade vårt kök och badrum men samtidigt så är det gamla ett minne blott.

Förebild

Efterbild, men sedan bilden togs har även spisen hunnit byts ut 🙂

Nästa år skulle jag gärna vilja renovera källaren, det står näst på tur och det skulle vara kul att dra med hela familjen i projektet! Jag kom över en hemsida som faktiskt erbjuder målar/byggkläder för hela familjen: även barn och kvinnor! Riktigt söta kläder tycker jag och jag är säker på att barnen skulle tycka att det var extra roligt att måla och fixa med sån klädsel!
http://www.engelbert-strauss.se/Special-Shoppar/Vinter-Special/list

Det kanske skulle vara något att slå in i de mjuka paketen i år 🙂

Nåväl, just nu är det julpynt, julbak och annat pyssel som ska fixas innan julafton!

Ha en fin kväll!

Carolina

FamiljenVårt Hus

Målarmästare på kalas!

20130831-192507.jpg
Idag var Isabella iväg på kalas hos en kompis som fyllt 4 år, när hon kom hem därifrån så var hon trött men väldigt nöjd! 😉

20130831-192630.jpg
Här hemma pågår projekt ”få i ordning gästrum” och idag har vi ägnat oss åt att måla första omgången Oliver var iväg och lekte med sin bästa kompis och Isabella var ”hjälpreda” och hjälpte till att måla – det gick jättebra, en stund men sedan tog hennes tålamod slut så J fick måla klart så gick jag upp med henne och myste i soffan, hon somnade nästan sittande – helt slut, det är jobbigt att både varit målarmästare och på kalas på en och samma dag. 🙂

Carolina

Vårt Hus

Som ett helt nytt rum!

vardagsrum

 

Ända sedan vi för ett par månader sedan satte in en altandörr samt bytte ut fönstren i vardagsrummet så har det känts som ett helt nytt rum.

Nu när vi då dessutom har köpt ny soffa och nytt soffbord så blev det ju ännu bättre, känns såå bra!

Har såklart lite ”finlir” kvar i form av smågrejer men jag får nog erkänna – vardagsrummet är just nu mitt favoritrum i huset. 😉

Soffan köpte vi på Möblera och soffbordet (Camilla) köpte vi på
Möbelhuset Johan Tiberg (fast det finns också på Möblera).

Carolina

Shopping/ShoppingtipsVårt Hus

Beställningen är gjord!

Camilla_soffbord_kvadrat_vit_4932 (1)

 

En ny soffa kräver ju ett nytt soffbord, jag har verkligen sökt med ljus och lykta efter varenda butik som säljer soffbord och jag hittade ett som hade ett bord som var i klass med detta som jag blev kär i vid första ögonkastet, men då en beställning lades på det fick jag besked om att det var slut på lagret och inte skulle komma in igen.

Har tittat runt men inte funnit något bättre så till slut så gick tankarna tillbaka på det första bordet, bordet jag såg redan när vi beställde soffan och igår kunde jag inte längre motstå det – utan fingret ”råkade” klicka på köp så bordet på bilden är på väg hem till oss.

Det kommer bli såå bra! 

Carolina

FamiljenVårt Hus

Tandläkarbesök, gungor och ny soffa!

20130701-182302.jpg
Första semesterdagen börjar gå mot sitt slut och det har varit en aktiv dag!

Oliver hade ett tandläkarbesök så jag tog med honom dit eftersom jag ändå skulle ta prover, han var superduktig och gjorde precis som tandläkaren ville, ”kort” togs på tänderna och besöket var avklarat på 10 minuter.

Vi hann då med ett besök i lekparken precis utanför tandläkaren innan vi åkte hem, så det gungades och tittade på tjejerna som var på tennis-skola. 🙂

När vi kom hem var vår nya soffa ihopbyggd med hjälp av barnens morfar så då väntade fika – det blev så bra!

Nu skall jag bara hitta ett bra soffbord till också! 😉

20130701-182719.jpg
Barnen myser i nya soffan

Carolina

FamiljenVårt Hus

Vårkänslor!

Här hemma rensar vi ut julen denna helg och vårkänslorna har börjat krypa fram i köket.

Jag älskar tulpaner och blev lite smålycklig sådär när mamma dök upp här med en bukett och de fina gardinerna ni ser i fönstret i fredags, det är såå jag och passar så himla bra i vårt kök. 🙂

Har ni städat ut julen ännu?

Carolina