Arkiv - Kategori: Vårt Hus

Vårt Hus

Husrenovering högt och lågt!

~I samarbete med Sambla~

Vårt hus under renoveringen med fasadbyte

Jag tror inte vi är ensamma om att drömma oss bort vad gäller husrenovering. Jag har skrivit om våra små projekt tidigare och även lite smått om våra drömmar – när man har ett hus så finns det verkligen miljoner småsaker man vill göra, tänk om man bara hade tiden – och pengarna!

Mitt högst prioriterade projekt just nu på önskelistan är att göra om vår källare, jag skulle vilja göra om tvättstugan helt och hållet – lägga in golv med golvvärme, isolera ordentligt där nere och så skulle jag vilja inreda ett sov och tv-rum till Oliver.

Frågan är ju bara HUR skall man börja, det är mycket som skulle behöva göras där nere och varken jag eller J är väl särskilt händiga utav oss, vi har ju dock min pappa i närheten som är grym på det mesta så han skulle säkerligen kunna hjälpa oss när vi väl bestämt hur och vad vi skall börja med.

Vi var en sväng på Rusta igår när vi trängdes i julklappshandeln tillsammans med resten utav världen och där fick vi en hel del idéer, kanske inte just till nedervåningen då men vi hittade en massa fina tapeter som kan vara potentiella till vår hall, vårt vardagsrum och vår matsal – det är så himla kul att planera/drömma sig iväg, sen så skall man bara ta tag i det också så att drömmarna blir verklighet.

Men om vi återgår till källardrömmarna då så gissar jag att vi kommer kunna göra en del själva men det känns också som att en del kommer att behöva lejas ut på andra och det kostar ju såklart därefter!

Att vara föräldraledig blir man ju inte direkt rik på, och innan dess var jag ju sjukskriven efter vår förlust av Joel… vi har ju ett sparande men jag tror inte att de pengarna skulle räcka helt och hållet till allt vi skulle vilja ha gjort.

När vi tidigare gjort en större renovering så utökade vi vårt bostadslån men skulle man behöva ta ett nytt lån skulle jag rekommendera att fråga flera banker för att få de bästa lånevillkoren, det brukar löna sig!

Tycker man själv att det är krångligt att fråga runt så kan man vända sig till Sambla, de är en låneförmedlare som står under finansinspektionens tillsyn. Man fyller i belopp, önskad lånetid och personuppgifter så görs EN enda kreditupplysning hos UC och så kontaktar Sambla sina 18 utvalda banker och långivare, inom 24 timmar får man svar på bankerna och långivarnas bud. När buden kommit in går man igenom dem tillsammans med en rådgivare från Sambla för att hitta de lånevillkor som passar en allra bäst!

Vad drömmer du om? Har ni projekt på g i bostaden eller kanske drömmer du om något helt annat?
Berätta gärna! 🙂

Carolina

Vårt Hus

Att få det lite mörkare inomhus!

Att vi hållit på att greja och renovera vårt hus är ju ingen nyhet för er som hängt med i bloggen under åren och just nu är ju i alla fall utsidan klar, inte trädgården men i alla fall själva husets utsida och därför funderar vi för fullt på hur vi skall göra på insidan.

Ett rum skall göras till Celice, källaren skall göras iordning, det skall fixas nya tapeter till måånga rum – det finns att göra minst sagt! 😉

I Oliver och Isabellas rum har vi just nu persienner och det är verkligen inte helt optimalt då de funkar lite sisådär med att hålla borta ljuset – i vårt sovrum prioriterades en mörkläggningsgardin eftersom jag jobbade 3-skift och efter nattpassen var jag tvungen att kunna sova på dagen och jag har insett att det är just mörkläggningsgardiner som jag skulle vilja ha till barnens rum också!

Tråkiga enfärgade mörkläggningsgardiner är dock inget jag känt mig så sugen på till just barnrummen och därför blev jag riktigt glad när jag hittade VELUX mörkläggningsgardiner som fanns i Star Wars & VELUX Galactic Night Collection – skitsnygga mörkläggninsgardiner som skulle passat perfekt i Olivers rum! 🙂

Jag är även på jakt efter nya lampor till barnens rum och när jag snubblade över en underbar regnbågslampa så kände jag att den var ju som gjord för vår alldeles lilla egna regnbågsbebis Celice.

Som Ni märker är det många tankar som snurrar men jag är säker på att det i slutändan kommer bli hur bra som helst! 🙂

Carolina

Sponsrade inläggVårt Hus

Våren och trädgårdsdrömmarna är här!

I höstas skrev jag ju ett inlägg efter det att hantverkarna var klara med vårt fasadbyte, inlägget handlade om våra fortsatta drömmar – om vad vi ville göra nu, drömmen om en tillfixad trädgård helt enkelt. 🙂 Kommer du ihåg inlägget? Om inte så kan du läsa det här.

Än så länge har det inte hänt något alls på trädgårdsfronten, tyvärr får jag väl säga…

Drömmarna är dock kvar och önskningarna blir bara fler och fler, ju mer man tittar runt desto fler idéer dyker upp – det svåra kommer ju helt klart att vara att sortera alla tankar och idéer och få ihop det bästa för oss och vår familj, en trädgård som funkar vilket kanske inte är så himla enkelt nu när vi har en liten på 9 veckor hemma och sen de stora barnen som är 10 respektive 8 år i år.

Något jag funderat mycket på är hur man skall kunna hålla ordning i trädgården, det är ju en perfekt uppgift för barnen egentligen men framförallt Oliver är av den latare varianten så han skulle nog mest bara tycka det var jobbigt – MEN då hittade jag det perfekta hjälpmedlet, en griptång! Den skulle han tycka vore jättekul att använda för att plocka upp skräp, leksaker från Bamba och annat med i trädgården – helt perfekt!

Våren är ju förhoppningsvis snart här på riktigt så det börjar väl bli dags att ta tag i utomhusprojekten, undrar om vi i år kanske skall satsa på att sätta ”ribbor” under altanen för att kunna ha det lite snyggare där och så plantera lite bär och buskar kanske, det känns lite sådär lagom – så får man ta resten efter hand sedan. En butik som har riktigt bra utbud vad gäller blommor, buskar, frukt, bär och mycket annat skoj som vi skulle vilja ha är Bakker.com. När jag kikade runt efter lämpliga men samtidigt snygga trädgårdskläder så hittade jag till Engelbert Strauss, de hade tillochmed praktiska kläder till barnen här – perfekt så vi kan spendera tid utomhus och njuta utav våren ordentligt! 🙂

Just det – en utomhuslampa som kan lysa upp vår gång är också prioritet, den MÅSTE vara på plats innan den mörka hösten så småningom kommer!

Vad har ni för projekt på gång i vår?

Carolina

Sponsrade inläggVårt Hus

Klart, men redan med nya drömmar…

Så här var det i slutskedet av renoveringen

För ett par veckor sedan blev byggarbetarna äntligen klara med fasaden på vårt hus, jag skall ärligt säga att jag är såå nöjd – det ser inte ut som samma hus längre utan det känns som ett helt nytt!

Att byta fasad gjorde verkligen såå mycket och att vi dessutom passade på att sätta in en ny ytterdörr blev verkligen pricken över i:et – det ser så snyggt ut utifrån och det har blivit mycket ljusare inne med valet av en vit dörr som har flertalet fönster i sig, hur bra som helst!

Nu när det är klart så har man ju redan börjat fundera på nästa projekt, vad skall göras härnäst?

Jag är lite sugen på att fixa till i trädgården på lite olika vis, lägga en gräsmatta nedanför altanen, och få lite ordning för som det är nu så är det mestadels berg i vår trädgård vilket jag tycker är lite tråkigt.

gummivattenslang_standard-10093-1-635526948778038863

Jag skulle också vilja fixa till en vattenslang, den här hos Engelbert Strauss var helt i min smak, dels för att kunna vattna blommorna utan att behöva bära ut på tunga vattenkannor men också för att kunna fylla upp en pool som jag drömmer om att kunna ha någonstans på utsidan.

Att kunna odla lite bär och grönsaker vill jag också kunna göra i trädgården – det finns många drömmar och visioner i hushållet Åhsberg, sedan skall bara möjligheten finnas att kunna förverkliga dem också, men japp – trädgården kommer förhoppningsvis att kunna bli vårt nästa projekt, det gäller bara att planera och komma överens hur exakt vi vill ha det. 🙂

inläggsbild

Carolina

Vårt Hus

Att drömma om nytt

Just nu renoveras det för fullt på utsidan av vårt hus, vi har snickare på plats och det är synd att säga att det är lugnt och skönt här hemma. Det är nämligen fasadbyte som pågår, förra året påbörjades det och nu är det då äntligen dags att få färdigt resten och en del ytterligare saker som vi kommit på ”längs vägen”. 😉

Det är ju inte bara utsidan vi vill få ordning på utan vi drömmer även om att göra om på insidan, i flera rum är det mindre arbeten som skall göras, såsom tapetsering/målning medan det i källaren är lite större projekt på gång men riktigt allt vill jag ju inte avslöja så här på en och samma gång.

I vardagsrummet är jag lite sugen på att göra en fondvägg och jag har en viss förkärlek till tapeter som ser ut som träpanel och hos LovelyHome hittade jag en ursnygg, kolla in den här tapeten – jag tror den skulle bli såå snygg i vårt vardagsrum.

Har Ni något särskilt rum som Ni drömmer om att göra om där hemma?

Carolina

Vårt Hus

Vi byter fasad!

   När de höll på för fullt…

Vårt hus är gammalt, det är min pappas föräldrahem och min farmor bodde ensam här i många år (min farfar dog några år innan jag föddes) innan hon till slut bodde sina sista år i livet på ålderdomshem på Styrsö.

Vad jag kan minnas så har huset alltid sett likadant ut, både på in och utsidan.

Innan vi flyttade in här gjorde vi ju en del renovering på insidan och det har fortsatt lite smått under åren. När vi bytte fönster fick vi höra utav arbetarna att vår söder-sida som är otroligt utsatt för vind och vatten var i dåligt skick och behövde ordnas till och då bestämde vi oss för att byta fasad på hela huset.

Arbetet drogs igång nu i höstas men får delas upp i två omgångar eftersom arbetarna här på vår ö har så otroligt mycket att göra. Det har i alla fall blivit otrolig skillnad på de två sidor utav huset där fasaden nu är bytt och jag längtar tills våren kommer så resten blir gjort. 🙂

Det blir en otrolig skillnad – vi hade stora vita eternitplattor innan. 😉

Carolina

FamiljenVårt Hus

Det här med säkerhet!

Att jag bor på en ö kommer ju inte direkt som någon nyhet för er, jag har ju bott här hela min uppväxt, sedan kunde jag inte flytta hemifrån fort nog efter jag blev myndig men när man bildat familj så kom suget efter tryggheten livet på en ö faktiskt innebär.

På vår ö känner alla alla, kanske inte sådär in på djupet, men man vet vilka alla är, man vet var (nästan) alla bor och man håller koll på varandra, det gäller såklart både personer och bostäder – grannarna har man stenkoll på och man håller ett litet extra öga åt dem såklart.

Jag har trots vårt idylliska boende faktiskt flera gånger funderat på hemlarm, en del saker händer ju faktiskt här ute och trots att man håller koll åt varandra så kan man inte se allt alltid.

De fördelar jag läst mig till gällande hemlarm är att de oftast är trådlösa och kräver inget större ingrepp på bostaden och att både rörelse- och kameradetektorn täcker stora ytor och reagerar snabbt vid inbrott!

Dessutom kan man via dator och telefon övervaka sitt hem var än i världen man befinner sig och det är ju en riktigt bra fördel – nästan ett måste i dagens samhälle.

Funderingarna kommer fortsätta här hemma – vad har du för erfarenheter? Har Ni larm hemma och vad tycker Ni isåfall om det? Jag tar gärna emot både för och nackdelar. 🙂

Carolina

RenoveringVårt Hus

Jul & Renoveringstankar!

Det är nu två veckor kvar till julafton och jag kan inte låta bli att undra hur fort tiden går?!
Det känns inte alls som längesedan vi renoverade vårt kök och badrum men samtidigt så är det gamla ett minne blott.

Förebild

Efterbild, men sedan bilden togs har även spisen hunnit byts ut 🙂

Nästa år skulle jag gärna vilja renovera källaren, det står näst på tur och det skulle vara kul att dra med hela familjen i projektet! Jag kom över en hemsida som faktiskt erbjuder målar/byggkläder för hela familjen: även barn och kvinnor! Riktigt söta kläder tycker jag och jag är säker på att barnen skulle tycka att det var extra roligt att måla och fixa med sån klädsel!
http://www.engelbert-strauss.se/Special-Shoppar/Vinter-Special/list

Det kanske skulle vara något att slå in i de mjuka paketen i år 🙂

Nåväl, just nu är det julpynt, julbak och annat pyssel som ska fixas innan julafton!

Ha en fin kväll!

Carolina

FamiljenVårt Hus

Målarmästare på kalas!

20130831-192507.jpg
Idag var Isabella iväg på kalas hos en kompis som fyllt 4 år, när hon kom hem därifrån så var hon trött men väldigt nöjd! 😉

20130831-192630.jpg
Här hemma pågår projekt ”få i ordning gästrum” och idag har vi ägnat oss åt att måla första omgången Oliver var iväg och lekte med sin bästa kompis och Isabella var ”hjälpreda” och hjälpte till att måla – det gick jättebra, en stund men sedan tog hennes tålamod slut så J fick måla klart så gick jag upp med henne och myste i soffan, hon somnade nästan sittande – helt slut, det är jobbigt att både varit målarmästare och på kalas på en och samma dag. 🙂

Carolina

Vårt Hus

Som ett helt nytt rum!

vardagsrum

 

Ända sedan vi för ett par månader sedan satte in en altandörr samt bytte ut fönstren i vardagsrummet så har det känts som ett helt nytt rum.

Nu när vi då dessutom har köpt ny soffa och nytt soffbord så blev det ju ännu bättre, känns såå bra!

Har såklart lite ”finlir” kvar i form av smågrejer men jag får nog erkänna – vardagsrummet är just nu mitt favoritrum i huset. 😉

Soffan köpte vi på Möblera och soffbordet (Camilla) köpte vi på
Möbelhuset Johan Tiberg (fast det finns också på Möblera).

Carolina